Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για Ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας στους Δήμους

@ "Σε ανακοίνωση - καταγγελία προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης για τις μεθοδεύσεις που γίνονται από τη μεριά του Δημάρχου κου.Γ. Μπουτάρη προκειμένου να παραχωρηθούν υπηρεσίες του Δήμου, όπως αυτή της Καθαριότητας, σε μεγαλοεργολάβους Ιδιώτες. 
Απαξιώνει και συκοφαντεί εργαζόμενους και υπηρεσίες προκειμένου να υλοποιήσει τους σκοπούς του, εις βάρος των εργαζομένων και των Δημοτών, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι."



πηγή : "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ"
http://tsak-giorgis.blogspot.com

Καταγγέλουμε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης

 

 
 
 
 
 
 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

Σταθερός στην κατασυκοφάντηση και τη σπίλωση των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, έδωσε μια συνέντευξη σ' ένα γνωστό περιοδικό, όπου με τον γνωστό, άνετο και υβριστικό τρόπο του, προσπαθεί να μειώσει τη τιμή και την υπόληψη των εργαζομένων.


Σκοπός του βέβαια είναι ένας: Να παραχωρήσει στον «καλό» ιδιωτικό τομέα, όσες περισσότερες υπηρεσίες του Δήμου μπορεί.
Έχει άμεση εντολή από την κυβέρνηση, να περάσει τα αντεργατικά μέτρα πρώτος σε όλη την Ελλάδα.

Δήλωσε ότι «κωλοβαράνε» οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Του επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό σ' αυτόν, τον βιομήχανο. Άραγε, υπάρχουν πιο αντιπαραγωγικοί άνθρωποι στην ελληνική κοινωνία απ' αυτούς, που από τότε που γεννήθηκαν, άλλοι δουλεύουν και παράγουν (οι εργάτες) και αυτοί απολαμβάνουν τα κέρδη; Ένας από αυτούς είναι και ο ίδιος.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι θα δώσει στους ιδιώτες του μια σειρά από Υπηρεσίες του Δήμου. Γι’ αυτό το λόγο και υποβαθμίζει τους εργαζόμενους, αποκρύπτει έντεχνα ότι στο Δήμο Θεσσαλονίκης, μετά από ένα χρόνο της Διοίκησής του, δουλεύουν μόνο 12 απορριμματοφόρα από τα 70. Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά για να διορθωθούν, δεν έχουν παραγγελθεί καινούρια, αποκρύπτει ότι δεν έχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης ούτε πίσσα, ούτε τσιμέντα, ούτε υλικά για να γίνουν έργα. Αποκρύπτει και τις βασικές ελλείψεις στους Παιδικούς Σταθμούς όπως τα τρόφιμα.

Θεωρούμε ότι σκόπιμα έχει δημιουργήσει αυτή την κατάσταση για να βγει και να δηλώσει σε λίγο καιρό ότι αν τα πάρουν οι «καλοί» ιδιώτες, θα είναι καλύτερα, εξαπατώντας με αυτόν τον τρόπο, για άλλη μια φορά, τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Η εντολή που εκτελεί είναι αυτή που λέει ότι όλα πρέπει να τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι και όλοι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, ακόμα και τις κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ τα χρήματα πρέπει να πάνε σε βιομήχανους και μεγαλοεργολάβους.

Δε θα του περάσει, ούτε αυτού, ούτε των αφεντικών του από την Κυβέρνηση

Τέλειωσαν τα όρια αντοχής των εργαζομένων! Είναι υποχρεωμένοι να αντισταθούν και να νικήσουν αυτή την πολιτική.

Οι χυδαίες, οι συκοφαντικές εκφράσεις και τα ψέματα που χρησιμοποιεί εις βάρος των εργαζομένων και του Προέδρου του Σ.Ε.Δ.Θ., σε συνδυασμό με τη στημένη μήνυση που του έκανε, σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν και να συκοφαντήσουν τους εργαζόμενους στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Όλοι γνωρίζουμε ότι ούτε προπηλακισμοί γίνανε, ούτε τίποτα πέραν των έντονων διαλόγων... Όμως με στημένες κατηγορίες που στρέφονται ενάντια στον Πρόεδρο του Συλλόγου, προσπαθεί να ποδηγετήσει όλους τους εργαζόμενους, ώστε να εφαρμόσει ανενόχλητος την αντεργατική πολιτική.

Του στέλνουμε λοιπόν, ένα μήνυμα, ότι οι εργαζόμενοι ενωμένοι θα νικήσουν! Να το θυμάται καλά και αυτός και οι όμοιοι του!!!
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
--------------------------------------------------------- 
@ναρτήθηκε από: 
"timeo Danaos et dona ferentes"

  Β.Γ    

δημοσίευσε ...