Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


"κλεμμένο" από : http://opateras.blogspot.com

Η 3η του Δεκέμβρη παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία βρίσκει εκατοντάδες χιλιάδες από αυτά με τις οικογένειες τους να ζουν στα όρια της εξαθλίωσης ως αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που προτάσσει τις ανάγκες των δανειστών της χώρας απέναντι σε αυτές της κοινωνίας. Πλέον στην ατζέντα της καθημερινότητας κάθε ατόμου με αναπηρία αποτυπώνεται με τραγικό τρόπο η συντριβή ακόμη και των όποιων ελλειμματικών κοινωνικών δομών υπήρχαν στο παρελθόν. Η δημοσιονομική κατάρρευση και κρίση της χώρας συνοδεύεται με την ταυτόχρονη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.
Παραθέτουμε ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματααυτής της απαξίωσης:
Η πρόσφατη εφαρμογή του ΚΕΒΑ (κανονισμού εκτίμησης βαθμού αναπηρίας) που αυξάνει τα όρια χορήγησης παροχών σε φάρμακα από 67 σε 80% έχει άμεσο αποτέλεσμα να στέλνει στον θάνατο κυριολεκτικά τα άτομα με θαλασσαιμίαεφόσον δεν θα καλύπτονται οι μεταγγίσεις αίματος και η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Εξ ίσου εφιαλτικό τοπίο διαμορφώνεται και με την οριζόντια μείωση των παροχών του Εθνικού οργανισμού παροχών υγείας (ΕΟΠΥ) που πλήττει θανάσιμα καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς.
Την ίδια στιγμή η ανεργία φτάνει σε ποσοστό 90% ενώ έχει εγκαταλειφθεί κάθε πολιτική κατάρτισης και απασχόλησης. Χαρακτηρηστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση των επιτυχόντων του Ν 2643/1998 που εδώ και 3 χρόνια βρίσκονται σε καθεστώς αβεβαιότητας και εμπαιγμού. Παρόμοια είναι η κατάσταση διάλυσης που υπάρχει στις εκπαιδευτικές και προνοιακές δομές με αποτέλεσμα την απόγνωση και την εξαθλίωση ενώ αυτή η τραγική πραγματικότητα συμπληρώνεται με την διαρκή υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής ασφάλισης.
Θεωρούμε πως σε αυτές τις συνθήκες Καταστροφής της κοινωνικής συνοχής η απάντηση βρίσκεται στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους Είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικής προστασίας που θα βασίζεται στην κοινωνική αλληλεγγύη, την ορθολογική διαχείριση των κοινωνικών δαπανών, στην πραγματική πάταξη της διαφθοράς, στην θέσπιση θεσμικού πλαισίου στην λειτουργία των μη κυβερνητικών οργανώσεων, καθιέρωση διαφάνειας και αξιολόγησης στις χρηματοδοτούμενες δράσεις.
Καλούμε τους πολίτες με αναπηρία και τις οικογένειες τους να προασπίσουν την ζωή και την αξιοπρέπεια τους αντιπαλεύοντας σθεναρά αυτή τηνπολιτική της βαρβαρότητας που θέτει στο περιθώριο τις ανάγκες της κοινωνίας. Καλούμε τα άτομα με αναπηρία μέσα από τους φορείς που συμμετέχουν να διατρανώσουν την αντίθεση τους σε αυτή την ανάλγητη κυβερνητική πολιτική.
Αθήνα 01/12/2011
Παρέμβαση αναπήρων πολιτών
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΑΣ
http://eidikonikaias.blogspot.com/
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ-ΡΕΝΤΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ
----------------------------------------------

@ναρτήθηκε από: 
"timeo Danaos et dona ferentes"   
   Β.Γ

δημοσίευσε ...