Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Διερεύνηση προθέσεων ... η προειδοποίηση ?

το Σωματείο "εν δράση" πορεία στο κέντρο του Πειραιά (αρχείου) σε αυτό το "κοινό" μίλησε ο Δήμαρχος?


Σε διερεύνηση προθέσεων ή "προειδοποιητική" θα λέγαμε ότι εξελίχθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά με τους Οδηγούς και Εργάτες Καθαριότητας του Δήμου.

Με δεδομένη την απομάκρυνση των συναδέλφων συμβασιούχων λόγω λήξης της σύμβασης τους το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην Καθαριότητα του Δήμου δεν θα λέγαμε ότι είναι μικρό και αυτό είναι ευκολονόητο να το καταλάβει κάποιος τη στιγμή που μια υπηρεσία "στρατηγικής" σημασίας  θα συνεχίσει να λειτουργεί με 260 λιγότερους εργαζόμενους που αν προστεθούν και οι συνάδελφοι εργαζόμενοι που παραιτήθηκαν λόγω συνταξιοδότησης ο αριθμός ανεβαίνει ακόμα περισσότερο.

Το βάρος του προβλήματος  αυτού θέλησε να ρίξει ο Δήμαρχος στους ήδη δοκιμαζόμενους από τα οικονομικά και αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων,εναπομείναντων  εργαζομένων, υποστηρίζοντας πως πρέπει να βάλουν "πλάτη" και να επωμιστούν όλο το βάρος αυτό, προκειμένου να μην δοθεί η Καθαριότητα σε Ιδιώτη.

Ο Δήμαρχος βέβαια ξέρει και  κατανοεί, όπως δηλώνει, τις δύσκολες μέρες που περνάνε όχι μόνο   στο Δήμο αλλά γενικά στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι, από πολιτικές των κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων που και ο ίδιος επιτέλεσε μέλος τους, φέρνοντας την εργατική τάξη σε σημείο εξαθλίωσης. Ωστόσο δεν του ήταν δύσκολο να μιλήσει για υπερεντατικοποίηση της εργασίας ζητώντας από τους εργαζόμενους να λύσουν το πρόβλημα που γεννάει η σοβαρή έλλειψη προσωπικού με ακόμα περισσότερη προσφορά εργασίας.

Το πρόβλημα της δραματικής έλλειψης προσωπικού οι εργαζόμενοι το έχουν αναδείξει πριν από πολύ καιρό, ακόμα και  πρόσφατα η ΠΟΕ - ΟΤΑ στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Υπουργό κο Αν. Γιαννίτση το επεσήμανε λέγοντας ότι πρέπει να εξαιρεθούν από το νόμο των προσλήψεων οι ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων όπως είναι η Καθαριότητα και ο Ηλεκτροφωτισμός. Από την άλλη πλευρά  ο Δήμος θα έπρεπε να είχε προχωρήσει τις ενέργειες εκείνες ώστε να καλυφθούν οι θέσεις των συνταξιούχων έστω και όπως δίνει το δικαίωμα ο νόμος, όπως έπρεπε επίσης να είχε ολοκληρώσει τις διαδικασίες πρόσληψης συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και να μην δημιουργούταν κενό εργαζομένων στην υπηρεσία της Καθαριότητας.

Το σίγουρο πάντως είναι πως για ακόμα μία φορά θέτουν εκβιαστικά διλήμματα στους εργαζόμενους και τους ζητούν λύσεις για τις δικές τους ευθύνες, ελπίζω το Σωματείο μας να πήρε την ανάλογη θέση, θέση πάγια και διατυπωμένη πολλές φορές και να μην απογοήτευσε τα Μέλη του που το στηρίζουν.    
     
Υ.Γ. λύθηκε η απορία πολλών στο ποια είναι η νέα (όχι και τόσο)  ιδιότητα του πρώην προέδρου ?
   

δημοσίευσε ...