Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Άκαρπη η συνάντηση ΠΟΕ-ΟΤΑ με Γιαννίτση !!!



@ Άκαρπη εξελίχτηκε η σημερινή συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών, για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου. 
Δεν βρέθηκε καμία λύση τόσο για τα μισθολογικά κλιμάκια των εργαζομένων που εντάχθηκαν στα Β.Α.Ε και πληρώνουν αναδρομικά, όσο για τα έξοδα κίνησης - την εκλογική αποζημίωση και το επίδομα ρουχισμού που κόπηκαν με τη θέσπιση  του νέο "φτωχολογίου". Όπως επίσης δεν δόθηκε λύση και για την εξαίρεση από το νόμο των  προσλήψεων για το προσωπικό των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα των Δήμων.

"κλεμμένο" από :  http://www.aftodioikisi.gr
 Στις... καλένδες του νέου χρόνου οι λύσεις σε προβλήματα εργαζομένων
Δυσαρεστημένη με τη συνάντησή της με τον Τάσο Γιαννίτση δηλώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με τη σημερινή της συνάντηση, καθώς για θέματα που άπτονται των εργαζομένων δεν πήρε καμία απάντηση:
Ούτε για τους εργαζομένους που έχουν ΒΑΕ (πώς θα ενταχθούν και πως θα αναγνωριστούν τα πλασματικά τους χρόνια μέσα από το νέο μισθολόγιο), ούτε για τις προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (ζητεί εξαίρεση από τις προσλήψεις διότι οι συγκεκριμένες υπηρεσίες δεν επιβαρύνουν τον Προϋπολογισμό), ούτε για την περικοπή των χρημάτων για έξοδα κίνησης, ρούχα, εκλογική αποζημίωση κτλ.

Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών «ένιψε τα χέρια» της, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ -σύμφωνα με τις πληροφορίες- πως αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τέτοιες αποφάσεις.

«Δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα από τη συνάντηση. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει όχι μόνον τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, αλλά ούτε και τα μικρά που αφορούν σε εργαζομένους, όπως αυτούς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», δήλωσε στην aftodioikisi.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

«Πήγαμε για να φύγουμε. Αποτέλεσμα από τη συνάντηση; Το απόλυτο τίποτε», σημείωσε από την πλευρά του στην aftodioikisi.gr α' αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Πολυμερόπουλος.

«Όλα στον αέρα. Καμία απάντηση επί της ουσίας. Καμία διάθεση για να επιλύσουν τα προβλήματά μας», υπογράμμισε στην aftodioikisi.gr ο β' αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιώργος Χαρίσης
------------------------------------------------
 "timeo Danaos et dona ferentes"
  Β.Γ
   

δημοσίευσε ...