Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητικός εμπαιγμός με τις «εξαιρέσεις» από τη διαθεσιμότητα

Δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου, Βουλευτή Αττικής και υπέυθυνου Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τις «εξαιρέσεις» από την διαθεσιμότητα.
 
Η Eγκύκλιος του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις εξαιρέσεις από τη διαθεσιμότητα επιβεβαιώνει πανηγυρικά την αρχική πρόβλεψη του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτει το μέγεθος του εμπαιγμού και της κοροϊδίας σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων και του λαού μας.

Οι προϋποθέσεις για την εξαίρεση από την διαθεσιμότητα είναι τόσο περιορισμένες και αυστηρές που μόνο ορισμένες δεκάδες δημόσιοι υπάλληλοι  θα μπορέσουν να υπαχθούν. Το υψηλό ποσοστό αναπηρίας του 67%,  που σπάνια χορηγούν τα νέα ΚΕΠΑ υπό την εποπτεία της τρόικας, το χαμηλό εισοδηματικό κριτήριο των 12000 ευρώ για δημοσίους υπαλλήλους παρά την μισθολογική τους καταβύθιση, οι δικαστικές αποφάσεις για δικαστική μέριμνα και δικαστική συμπαράσταση που πρέπει να είναι τελεσίδικες, είναι προϋποθέσεις ένταξης στη διαθεσιμότητα, κι όχι εξαίρεσης από αυτήν, θεσπίστηκαν για το θεαθήναι, για να αμβλυνθεί στα μάτια του κόσμου, με τη βοήθεια και της μνημονιακής δημοσιολογίας, το σκληρό πρόσωπο της διαθεσιμότητας, που στις περισσότερες περιπτώσεις οδηγεί σε υπηρεσιακό υποβιβασμό και απόλυση.

Η διαθεσιμότητα, η κινητικότητα και όλοι οι άλλοι νεοφιλελεύθεροι ευφημισμοί έχουν σαν μοναδικό τους σκοπό τον ακρωτηριασμό του ελληνικού κράτους, την κατάργηση των κοινωνικών υπηρεσιών, στοχεύουν στη δημιουργία ενός κράτους-παρία, μιας αποικίας χρέους έρμαιο των δανειστών και των ιδιωτών.

Ο λαός μας δε θα δεχθεί το έγκλημα αυτό. Δημιουργεί όρους και συνείδηση ανατροπής αυτής της καταστροφικής πορείας. Μετά το Θέρος της βαρβαρότητας, το Φθινόπωρο της ελπίδας και της ανατροπής πλησιάζει. Ο λαός μας θα μπει, με την κυβέρνηση της αριστεράς, στο δρόμο που δικαιούται,  με προοπτική, με οικονομική ανάπτυξη, στήριξη της μισθωτής εργασίας, με αξιοπρέπεια και ευημερία για όλους.

πηγή : left.gr

δημοσίευσε ...