Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου: Δίπλα στους εργαζόμενους του «Αμαλία Φλέμιγκ»

Σχόλιο της Αυτόνομης Παρέμβασης
Οι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις σήμερα ταυτίζονται με την πάλη για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών της Υγείας, της Παιδείας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών Πρόνοιας, που κυρίως παρέχονται απ' τους ΟΤΑ.

Σ' όλους τους δήμους, σ' όλες τις πόλεις και τους νομούς της χώρας πρέπει να δημιουργηθούν λαϊκά - εργατικά - κοινωνικά μέτωπα υπεράσπισης των κοινωνικών αγαθών. Έτσι θα δοθεί συνέχεια στον αγώνα, θα αναδειχτεί η κοινότητα των αιτημάτων μεταξύ εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η αλληλεγγύη όλων των στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές.

Τα σωματεία εργαζομένων στους ΟΤΑ, τα Νοσοκομεία και την Παιδεία πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες σ' αυτή την κατεύθυνση και η πρωτοβουλία του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου να έχει συνέχεια και να βρει μιμητές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου με την πρόεδρο του, παρευρέθηκε και εξέφρασε την αγωνιστική συμπαράσταση, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε με κοινή  πρωτοβουλία των τριών σωματείων εργαζομένων των νοσοκομείων της περιοχής μας (Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης), ενάντια στο κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου Αμ. Φλέμιγκ.

Το Νοσοκομείο Αμ. Φλέμιγκ εξυπηρετεί και τους δημότες και εργαζόμενους του Χαλανδρίου.  

Η κατάργηση του ως Γενικού Νοσοκομείου (το οποίο διαθέτει 270 κλίνες - 17 Ιατρικά τμήματα -20 Τακτικά ιατρεία - Τμήμα επειγόντων – ΜΤΝ – ΜΣΦΠΚ - Κέντρο Αιμοδοσίας κλπ), το κλείσιμο της εφημερίας, που εξυπηρετεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από πολλούς δήμους και η υπαγωγή πάνω από 300 εργαζομένων σε καθεστώς  διαθεσιμότητας–απόλυσης, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην υποβάθμιση και συρρίκνωση των υπηρεσιών Υγείας στην ευρύτερη περιοχή.

Μαζί με τους συναδέλφους μας των Νοσοκομείων, θα αντιταχθούμε στο κλείσιμο του «Αμ. Φλέμιγκ», στην υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και τις απολύσεις.

Την ίδια ώρα 17 συνάδελφοί μας σχολικοί φύλακες του Δήμου Χαλανδρίου έχουν τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα μαζί με 2.500 ακόμη σε όλη την Ελλάδα, και έπονται οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας. Ταυτόχρονα, 2.122 καθηγητές Τεχνικής Εκπαίδευσης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και καταργήθηκαν οι ειδικότητές τους, αφήνοντας χιλιάδες μαθητές -και του Χαλανδρίου-, χωρίς αντικείμενο εκπαίδευσης, κάνοντας μονόδρομο την εξώθησή τους  στα ιδιωτικά ΚΕΚ.

Είναι ενδεικτικοί οι κλάδοι που η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα επιλέγουν και οδηγούν στην υποβάθμιση, την απαξίωση και την συρρίκνωση.  Η Υγεία, η Παιδεία, η Αυτοδιοίκηση.

Δεν κρύβεται πια ότι η κυβέρνηση με την τρόικα έχουν ταυτιστεί πλήρως και αντιμετωπίζουν κάθε δημόσιο φορέα, κάθε δημόσια παροχή και υπηρεσία ως εχθρό τους. Μιλάνε για «μεταρρυθμίσεις», χρησιμοποιούν την συκοφαντία και το ψέμα για αποπροσανατολισμό, και προχωρούν σε διαλύσεις ολόκληρων κλάδων του δημοσίου.

Ξέρουμε ότι, δεν φταίνε οι "μεταρρυθμίσεις" που δεν έγιναν, αλλά όλες αυτές που ήδη έχουν γίνει. Κάθε «μεταρρύθμισή» τους μας σπρώχνει πιο βαθιά στην κρίση.

Ο Μινώταυρος του μνημονίου όσο περισσότερο τρώει τόσο περισσότερο ζητάει. 

Αυτή είναι η λογική και ο σχεδιασμός των μνημονίων. Όσο «ταΐζονται» οι απαιτήσεις τους, τόσο περισσότερα ζητάνε. 

Όποιος τα υπηρετεί και τα εφαρμόζει είναι συνένοχος στην εξάπλωση των συνεπειών, συνένοχος στην καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας.

Δεν υπερασπιζόμαστε μόνο το δικαίωμα στην εργασία των συναδέλφων μας. Υπερασπιζόμαστε τις δημόσιες κοινωνικές δομές. Την δημόσια Υγεία, την δημόσια Παιδεία, την τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι δημόσιες κοινωνικές δομές δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς εργαζόμενους!  

Ενωμένοι, κυβέρνηση, τρόικα και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, επιτίθενται σε κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα, επιβουλεύονται την δημόσια περιουσία και αγαθά.

Ενωμένοι κι εμείς, συντονισμένα και δυναμικά, ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ!

Δεν θα επιτρέψουμε να διαλύουν τις ζωές μας, να διαλύουν την κοινωνία, να διαλύουν τη χώρα μας.
Θα ανατρέψουμε τα σχέδια τους, θα ανατρέψουμε αυτούς και την πολιτική τους.

δημοσίευσε ...