Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ο περιφερειάρχης Αττικής ξέρει να επιτίθεται στα συνδικαλιστικά όργανα, αλλά για την «ταμπακιέρα» …κουβέντα!!!


Ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός επιδίδεται για άλλη μια φορά σε πόλεμο εντυπώσεων και εξαπολύει επίθεση κατά του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ταυτίζεται και υιοθετεί και ο ίδιος την τακτική της συγκυβέρνησης στην προσπάθεια σπίλωσης και απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος όταν αυτό αντιδρά και αντιστέκεται ενάντια στα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και του κεφαλαίου.

Καμία απάντηση δεν δίνει ο κ. Σγουρός επί της ουσίας των καταγγελιών της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις συμβάσεις «δώρο» στους εργολάβους στο να επεκτείνει τη λειτουργία των μονάδων (Ε.Μ.Α.Κ. και αποτεφρωτήρα Ε.Ι.Α.) για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια.

Όπως καμία απάντηση δεν έδωσε και προτίμησε να τηρήσει σιγή ασυρμάτου όταν στις 29 Ιουλίου ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ του ΕΔΣΝΑ και βουλευτής κ. Δημ. Τσουκαλάς, δήλωσε με γραπτό υπόμνημα την αντίθεση στη «διαπραγμάτευση» της επέκτασης που έκανε ο κ..Σγουρός και ζήτησε τα στοιχεία των συμβάσεων.

Το δελτίο τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ που καταγγέλλει της ε/ε του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. για την επέκταση των συμβάσεων με ιδιώτες εργολάβους της λειτουργίας των μονάδων του Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής, αναφέρει:

Ο Πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. με πρόσχημα το «κούρεμα» των χρεών του Συνδέσμου αποφάσισε να επεκτείνει τη λειτουργία των μονάδων (Ε.Μ.Α.Κ. και αποτεφρωτήρα Ε.Ι.Α.) για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια. Πρόκειται για ένα «δώρο» προς τους μεγαλοεργολάβους που εκμεταλλεύονται τις μονάδες αυτές.

Η επέκταση της λειτουργίας των μονάδων του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. έγινε με διαδικασίες αδιαφανείς και με γνώμονα την εξυπηρέτηση των μεγάλων εργολαβικών και επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι των πολιτών. Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. κ. Γιάννης Σγουρός και η Εκτελεστική Επιτροπή δημιουργούν τετελεσμένα και δεσμεύουν το Σύνδεσμο με συμβάσεις ετών σε βάρος των πολιτών της Αττικής.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τη Διοίκηση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. που για άλλη μια φορά, υπηρετώντας τις μνημονιακές πολιτικές, αποφασίζουν για τους πολίτες της Αττικής χωρίς αυτούς και με την απουσία των θεσμικών φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην απόφαση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. για την συνέχιση της συνεργασίας με τους εργολάβους-ιδιώτες. Είμαστε υπέρ της λειτουργίας των εγκαταστάσεων από το προσωπικό του Συνδέσμου (επιστημονικό και εργατοτεχνικό).

Καλεί την Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. να δώσει στη δημοσιότητα τις συμβάσεις του Ε.Μ.Α.Κ. και του αποτεφρωτήρα Ε.Ι.Α. καθώς και την αποτίμηση της λειτουργίας τους από τον ιδιώτη (τεχνική και οικονομική αξιολόγηση).

Κάθε άλλη προσπάθεια είναι σίγουρο ότι προετοιμάζει την καθολική εκχώρηση της λειτουργίας του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. στα μεγάλα επιχειρηματικά - εργολαβικά συμφέροντα και οι εργαζόμενοι του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. δεν μπορούν να παραμένουν απλοί παρατηρητές του «αργού θανάτου τους».

Η επίθεση του περιφερειάρχη Αττικής στα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...