Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΕΣΥ, Άδωνι, θα το έδινες το φάρμακο εάν ήταν κάποιος δικός σου καρκινοπαθής;

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών έχει επισημάνει πολλές φορές τα ψέματα της μνημονιακής κυβέρνησης, ότι δήθεν δε θα υπάρξουν απολύσεις στο χώρο της υγείας, όπως επίσης και το στόχο της, που είναι να απαξιώσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να το δώσει αντί πινακίου φακής στους ιδιώτες.

Επιπλέον, έχει υπογραμμίσει πως ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και η υφυπουργός του Ζέτα Μακρή κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα για τα δημόσια νοσοκομεία και μετά... χορεύουν στις στάχτες τους. Ενάμιση εκατομμύρια ανασφάλιστοι πολίτες μας δεν έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας και κινδυνεύουν κυριολεκτικά να πεθάνουν στο δρόμο.

Και δεν το λέει μόνον η Αυτόνομη Παρέμβαση αυτό: το λέει και η ΠΟΕΔΗΝ, το λέει και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού για ένα καρκινοπαθή συμπολίτη μας.

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του το iatronet.gr, σε τέλμα βρίσκονται ασθενείς και Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, με συνεχή περιστατικά πολιτών που μένουν χωρίς πρόσβαση στις θεραπείες τους και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που επισυνάπτονται, επιβεβαιώνεται πως ο καρκινοπαθής ασθενής ενώ είναι ασφαλισμένος δεν καλύπτεται από το δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε, και έκανε τη διάγνωση της νόσου.

Πιο συγκεκριμένα, 53χρονος καρκινοπαθής ασθενής με βιβλιάριο της Πρόνοιας (είναι ασφαλισμένος δηλαδή) αδυνατεί να βρει τα κρίσιμα για τη ζωή του φάρμακα από το δημόσιο σύστημα υγείας. 

Έχοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το συγκεκριμένο περιστατικό καλείται το υπουργείο να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα του συγκεκριμένου ασθενή.

Όπως αναφέρεται, όμως, από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, αυτό αποτελεί ένα μόνο από τα πάρα πολλά περιστατικά που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Οι ανασφάλιστοι ασθενείς, παιδιά, ηλικιωμένοι, έγκυες γυναίκες δεν έχουν καμία πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας και κινδυνεύουν καθημερινά με τραγικές συνέπειες ακόμα και για τη ζωή τους.

Οι άνθρωποι που περνούν καθημερινά την πόρτα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, ζητώντας βοήθεια για τη ζωή τους, αναφέρουν διωγμούς από νοσοκομεία και άρνηση παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Καλείται το υπουργείο Υγείας να ανοίξει άμεσα την πόρτα της περίθαλψης σε όλους τους πολίτες και να βρεθεί ταχύτατα λύση στο πρόβλημα πρόσβασης ανασφάλιστων πολιτών κάτι που επισημαίνεται και στην πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν. Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην έκθεση, θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα σχέδιο που να περιλαμβάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα λύση με επαρκή χρηματοδότηση για να επιτραπεί η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και αγαθών για στους μακροπρόθεσμα ανέργους, καθώς και να εφαρμοστεί μια πιο διαρθρωτικά μακροπρόθεσμη λύση.

Μάλιστα, προτείνεται στη φάση αυτή, η διανομή δελτίων υγείας για τους μακροχρόνια άνεργους, τα παιδιά (και τις οικογένειες) και τα άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους 46 εκατομμυρίων ευρώ σε δύο χρόνια και θα καλύψει περίπου 100.000 άτομα κάθε χρόνο. Δικαιολογίες περί μνημονίου δεν υπάρχουν. Τη λύση πρέπει να τη δώσει άμεσα το υπουργείο.

πηγή : apnet.gr

δημοσίευσε ...