Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Βερίκοκα μπεμπέκου

Πολλά και κάπως αλαμπουρνέζικα είπε χτες ο Άδωνις στο Mega, θυμωμένος με τους εργαζόμενους στην Πολυκλινική Αθηνών. "Σιγά τα ωά", είπε για τα αιτήματά τους και χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις τους "ντροπή". Παρακάτω όμως διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν κινητοποιήσεις εργαζομένων, αλλά μόνο συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χωρίς να διευκρινίσει τι σόι κινητοποίηση μπορούν να κάνουν οι συνδικαλιστές μόνοι τους. Διευκρίνισε όμως τις δικές του αντιλήψεις: Πρέπει όλοι να κάθονται σούζα -να σέβονται τους κανόνες της δημοκρατίας...- "γιατί ο λαός εξέλεξε εμάς"!
To ωραιότερο, όμως, κάτι μεταξύ ΛΑΟΣ και Παναγιώταρου, ήταν το πολλά βαρύ, ότι "θα έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο". Έτσι ακριβώς είπε ο αποκαλούμενος από τους κακεντρεχείς και μπεμπέκος. Για να αποδειχτεί ότι το αίμα νερό δεν γίνεται. Ότι δεν πέρασε ως τουρίστας από τις μαύρες θάλασσες της Ακροδεξιάς. Ούτε σπρώχνει ελληνοχριστιανικά και αντισημιτικά βιβλία, ωρυόμενος από τηλεοράσεως, μόνο για τα μπικικίνια - έχει και μια ιδεολογία ο άνθρωπος. Η οποία επιτάσσει να μάθει στους άτακτους και απείθαρχους, με το καλό ή με το στανιό, τα μυστικά του βερίκοκου.

Δεν έχει νόημα να ρωτήσει κανείς τον Σαμαρά, ή τον Βενιζέλο γιατί τιμούν με την εμπιστοσύνη τους ένα τέτοιο ακροδεξιό φρούτο. Γιατί όχι μόνο ξέχασαν μπροστά στις ανάγκες στήριξης του Μνημονίου πόσα έχει σούρει και στους δύο χτες ο Άδωνις, αλλά κάνουν κι ότι δεν ακούνε και δεν βλέπουν τις σημερινές ψευτομαγκιές του. Γιατί δεν έχουν πρόβλημα από τη μία να καταγγέλλουν τον λαϊκισμό και από την άλλη να φυτεύουν και να καλλιεργούν στον κυβερνητικό τους μπαχτσέ βερίκοκα τύπου Άδωνι. Των οποίων ο λαϊκισμός, το θράσος και η χυδαιότητα βγάζουν κάθε μάτι που δεν αλληθωρίζει ακροδεξιά.

Και δεν έχει νόημα, γιατί ακριβώς επειδή είναι πολιτικός κουτσαβάκης τον αγάπησαν. Ως πολιτικό μπράβο τον χρησιμοποιούν στον χώρο της Υγείας. Ως πολιτικό ψευτόμαγκα, για να απλώνει το μανίκι του σε όποιον αντιστέκεται στις κυβερνητικές αγριότητες. Δεν πρόκειται εν ολίγοις για κάποιο λάθος της πολιτικής δενδροκομίας, ούτε για ανεπιθύμητη μετάλλαξη. Τέτοια κυβέρνηση, με τέτοια πολιτική, χρειάζεται τουλάχιστον έναν Άδωνι για να μάθει στους εργαζόμενους τι εστί βερίκοκο.Μέχρι να του μάθουν κι αυτοί τι εστί αγγούρι...

Καρτερός Θανάσης
Δημοσίευμα στην avgi.gr

δημοσίευσε ...