Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Δ.Ε.Δ.Υ - 1 Ιουλίου 2010Αθήνα, 1 Ιουλίου 2010


ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900
Fax: 210 3246165 Αριθμ. Πρωτ.: 255

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση παρά την αντίθεση της κοινωνίας και τους αγώνες των εργαζομένων εμμένει στις αντιασφαλιστικές και τις αντεργατικές επιλογές με στόχο να μην αφήσει τίποτα όρθιο και να κατεδαφίσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Η Κυβέρνηση με πρόσχημα την κρίση επιμένει στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και την ενίσχυση της ιδιωτικής. Αντί να επιστρέψει τα κλεμμένα αποθεματικά στα Ταμεία, οδηγεί τα Ταμεία σε διάλυση. Μειώνει τις συντάξεις και τις μετατρέπει σε προνοιακά επιδόματα, καταργεί τα Επικουρικά Ταμεία αφού αρνείται την ενίσχυσή τους, αυξάνει δραματικά τα χρόνια εργασίας και τα όρια ηλικίας. Οι επιλογές της για το Δημόσιο είναι περισσότερο επώδυνες εξαιτίας της κατάστασης των Ταμείων αφού εντάσσει τους νέους στο Ι.Κ.Α.
Ταυτόχρονα με τις επιλογές της στις εργασιακές σχέσεις ικανοποιεί όλα τα αιτήματα των εργοδοτών. Αυξάνει το ποσοστό απολύσεων, μειώνει δραματικά τις αποζημιώσεις, καταργεί τον κατώτερο μισθό και τις Σ.Σ.Ε.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συντονισμό με τη Γ.Σ.Ε.Ε. αποφάσισαν την κήρυξη νέας 24ωρης γενικής απεργίας για την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010 που το νομοσχέδιο θα συζητείται στη Βουλή.
Οι εργαζόμενοι με τους μαζικούς αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε φραγμό σε μια πολιτική που καταργεί τα δικαιώματά μας προς όφελος των οικονομικά ισχυρών και οδηγεί την οικονομία σε νέα ύφεση.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010 πραγματοποιεί σύσκεψη με τις Ομοσπονδίες – Μέλη της προκειμένου να πυκνώσει και να συνεχίσει και με άλλες αγωνιστικές – απεργιακές μορφές τη δράση της.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


δημοσίευσε ...