Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Η αύρα ....από τ' απορριμματοφόρα (second part)

Καλοκαιρινό Σαββατόβραδο απόψε κι αντί να περιγράψω ένα ωραίο δειλινό δίπλα στο κύμα με την αύρα της θάλασσας να πλημμυρίζει τα σωθικά σου...., είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω στην "αύρα" που αναδύεται όχι από τη Θάλασσα του Πειραιά αλλά από την απλυσιά των απορριμματοφόρων. θα μου πείτε : τι σου φταίμε ρε μεγάλε να μας βρομίζεις Σαββατόβραδο με τις πάσης φύσεως βρομιές και δυσοσμίες του Γκαράζ? Δίκιο θα έχετε και μάλιστα μεγάλο αλλά σκεφτείτε λίγο κι αυτούς που δουλεύουν σε αυτά και είναι υποχρεωμένοι να τα αναπνέουν καθημερινά....! Σίγουρα την διαλέξαμε τη δουλειά που κάνουμε, δεν αντιλέγω, αλλά δεν είναι δική μας επιλογή οι συνθήκες που δουλεύουμε. Το πιο εύκολο θα ήταν να κλείσουμε τα απορριμματοφόρα μέσα στο Γκαράζ μέχρι να βρεθεί η λύση που ξαναλέω για μια ακόμη φορά ότι είναι θέμα μιας και μόνο υπογραφής ...που φαίνεται να μπαίνει ακόμα εδώ και δύο εβδομάδες, τόσο μακρόσυρτη είναι.....! Αλλά ο λόγος που  δεν το κάνουμε είναι γιατί "τρέμουμε" τον λαλίστατο "φίλο" πλέον δημοσιογράφο που θα μας διασύρει πάλι από το βήμα του Δημοτικού Ραδιοφώνου και όχι γιατί σκεφτόμαστε ότι είναι καλοκαίρι με μεγάλες θερμοκρασίες και θα είναι ανυπόφορη η βρώμα στις Γειτονιές του Πειραιά.
Θα αλλάξω όμως το τροπάρι και δεν θα ζητήσω ευθύνες, όπως θα έπρεπε, από την Δημοτική Αρχή ή από τις υπηρεσίες του Δήμου που εμπλέκονται. Θα ζητήσω όμως από τον εκπρόσωπο τύπου, όπως έχει αυτοχρησθεί, που βγήκε από την εφημερίδα του να μας απαντήσει και να μας πει ότι βρέθηκε η λύση και τα απορριμματοφόρα θα πλένονται και θα απολυμαίνονται κανονικά. Τον πληροφορώ ότι από την ημέρα που προ έτρεξε να κάνει τη "δήλωση"  έχει περάσει μία ολόκληρη εβδομάδα και ούτε σταγόνα νερό δεν έχει πέσει πάνω σε όχημα του Δήμου, μάλιστα καλέσαμε και τη συνεργάτιδά του να έρθει να καταγράψει του λόγου το αληθές αλλά μάλλον χάσανε την διεύθυνση ή ακόμα "εξερευνεί" το δρόμο για το Γκαράζ. 
Και θα ξανάρθετε να μου πείτε : όλα στραβά κι ανάποδα τα βλέπεις και τα βρίσκεις σ' αυτή τη δημοτική αρχή που ξέρεις ότι δεν βοηθήθηκε από καμία κυβέρνηση ούτε την πρώην ούτε τη νυν, όπως είχαν πράξει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές.
Θα σας απαντήσω πως δεν φοράω παρωπίδες και είμαι γνώστης των καταστάσεων, αναγνωρίζουμε όλα τα θετικά που έχουν γίνει με πρώτο και καλύτερο τη μηδενική αύξηση των Δημοτικών Τελών που τελικά αποδείχθηκε "σωτήρια" κατά μία έννοια για τους Δημότες σε τέτοιους δύσκολους οικονομικά καιρούς. Και τα αναγνωρίζουμε και τα αναδεικνύουμε, δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας και δεν ερχόμαστε σε στείρα και ανούσια αντιπαράθεση έτσι για το θεαθήναι.
Β.Γ.

δημοσίευσε ...