Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Τελικώς, προτεκτοράτο

m.l"Η κοροϊδία τους δεν έχει όρια, δεν προλαβαίνουν να ξεστομίσουν μια επικοινωνιακή "κορώνα" και πέφτουν βροχή οι διαψεύσεις .....τελικώς προτεκτοράτο κ. ... Ευάγγελε με την παρέα σου" !!!
"κλεμμένο" από : avgi.gr
* Η επιβολή Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου στη χώρα μας, στα πρότυπα του 1898, ο γερμανικός όρος για την επιμήκυνση επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων που ζητεί η κυβέρνηση Σαμαρά
* Μετά τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού για τη διαχείριση των δημοσίων εσόδων, ξένοι εμπειρογνώμονες θα αναλάβουν τις ιδιωτικοποιήσεις και την είσπραξη των φόρων

Από τα βασικά κομμάτια της συμφωνίας Σαμαρά - Μέρκελ που έρχονται στο φως τις τελευταίες ημέρες μέσω του διεθνούς Τύπου και Γερμανών πολιτικών παραγόντων επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ο υπαινιγμός του Ευ. Βενιζέλου μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον Φ. Κουβέλη: Μετατρεπόμαστε σε προτεκτοράτο. Μετά την αποκάλυψη ότι οι Γερμανοί και ο Σόιμπλε, για να συναινέσουν στην "επιμήκυνση" επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων κατά δύο χρόνια, έχουν ζητήσει να δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός με τα κεφάλαια των δανείων και τα φορολογικά έσοδα, τον οποίο θα διαχειρίζονται οι πιστωτές μας.

Η εφημερίδα "Financial Times" αποκάλυψε χθες άλλο ένα κομμάτι του παζλ. Στη συμφωνία περιλαμβάνεται και ο όρος ξένοι εμπειρογνώμονες να εγκατασταθούν στην Ελλάδα και να "συνδράμουν" τις ελληνικές αρχές στις ιδιωτικοποιήσεις, την είσπραξη των φόρων και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Θα έχουν δε και δυνατότητα άμεσης παρέμβασης στη δημοσιονομική πολιτική!

δημοσίευσε ...