Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ποτέ ξανά φασισμός



Η θυσία των χιλιάδων αγωνιστών της εθνικής αντίστασης που έδωσαν την ζωή τους σε ένα υπέρ πάντων αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία των λαών από την φασιστική - ναζιστική κατακτητική λαίλαπα το  ’40, σηματοδοτεί ένα διαρκή αγώνα κατά του  φασιστικού στοιχείου που ως γνήσιος απόγονος των ταγματασφαλιτών και των συνεργατών των τότε κατοχικών  δυνάμεων και μέσα από την οικονομική και πολιτική κρίση που επικρατεί σήμερα, προσπαθεί να αναρριχηθεί.

Με την «πατριωτική» προσωπίδα που φοράνε τα σημερινά φασιστικά εκτρώματα και ως μέρος του συστήματος, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανθρώπινη δυστυχία που έφεραν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των συγκυβερνήσεων των τελευταίων ετών και να εξελιχθούν στην πολιτική ζωή του τόπου, αποκρύπτοντας την συστημική τους «καταγωγή».



Δίνοντας ουσιαστικό ρόλο στον εορτασμό της ιστορικής  εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και όχι τυπολατρικό οι εργαζόμενοι αλλά και ολόκληρη η κοινωνία καταδικάζει και απομονώνει τους νοσταλγούς και υμνητές του Χίτλερ, που βύθισε στη φρίκη του β’ παγκοσμίου πολέμου εκατομμύρια ανθρώπους.

Όπως τότε ο ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ στο φασισμό και αντιστάθηκε ηρωικά στους γερμανούς κατακτητές έτσι και σήμερα ο ελληνικός λαός λέει το δικό του σύγχρονο ΟΧΙ και αντιστέκεται στην ύπαρξη των νεοναζιστικών φασιστικών οργανώσεων και στις νέες «κατοχικές» δυνάμεις των μνημονίων και του κεφαλαίου, εγχώριες και ξένες.

Η τρικομματική συγκυβέρνηση μετά την φτώχεια και την εξαθλίωση που έφεραν στους εργαζόμενους  τα προηγούμενα μνημόνια επιχειρεί τώρα την ολοκληρωτική καταστροφή τους με νέα  αντεργατικά μέτρα, ακόμα πιο βάρβαρα από τα προηγούμενα.

Οι εργαζόμενοι μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία διακηρύττουν το δικό τους ΟΧΙ στην νέα σκλαβιά του νεοφιλελευθερισμού που συνυπηρετούν και συνυπογράφουν η τρόικα και η τρικομματική μαύρη συγκυβέρνηση της χώρας, υποθηκεύοντας την ζωή και το μέλλον των εργαζομένων και ολόκληρου του λαού.

Με συνθήματα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ, διαδηλώνουμε ειρηνικά και τιμούμε τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης που «έπεσαν» για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σε μια ελεύθερη Ελλάδα, συνδέοντας ζωντανά την ημέρα μνήμης και τιμής, με το περιεχόμενο της σημερινής Αντίστασης ενάντια στη μνημονιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική.

ΟΧΙ στο εξοντωτικό πακέτο μέτρων που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και δημιουργεί την νέα εποχή της πείνας και της εξαθλίωσης

ΟΧΙ στην τρόικα που οργανώνει την νέα υποδούλωση

ΟΧΙ στα μνημόνια της βάρβαρης λιτότητας

ΟΧΙ και ανατροπή της συγκυβέρνησης που παραδίδει την ζωή και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, ολόκληρου του λαού και της χώρας.

ΟΧΙ στην φασιστική απειλή.

Ελεύθερη Αγωνιστική
       Έκφραση

δημοσίευσε ...