Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Τα σκουπίδια ταξιδεύουν από Καλαμάτα στο Κορωπί !!!


ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 
Στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. για την επιβεβαίωση της καταγγελίας της ομοσπονδίας ότι τα σκουπίδια της Πελοποννήσου μεταφέρονται στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής.
Ρεπορτάζ του περιοδικού "HOTDOG" αποκαλύπτει ότι, όπως δηλώνει εργολάβος - μεταφορέας, τα σκουπίδια της Καλαμάτας μεταφέρονται σε εταιρεία ανακύκλωσης στο Κορωπί Αττικής....
Και μετά από εκεί που ???
   

Κύριε Πρόεδρε,

Με το υπ’ αριθμ. πρωτ.: 4726/25-9-20123 έγγραφό σας, δεν απαντάτε σε κανένα από τα καίρια ερωτήματα που προέκυψαν, μετά την καταγγελία που έγινε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟ.Δ.Σ.Α.  Πελοποννήσου ότι τα απορρίμματα της εν λόγω περιοχής μεταφέρονται στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής που σας γνωρίσαμε με το υπ’ αριθμ. πρωτ.: 1038/28-8-2012 έγγραφό μας.

Με το πιο πάνω έγγραφό σας επιχειρείτε εκ μέρους σας πλήρης συγκάλυψη ενός τόσο σοβαρού οικονομικού και περιβαλλοντικού προβλήματος, το οποίο έλαβε χώρα στον φορέα τον οποίο προΐσταστε ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μετά τις προαναφερόμενες καταγγελίες θα αναμέναμε άμεσα να είχατε διαλευκάνει την υπόθεση ή να είχατε αναθέσει σε μια Δημόσια αρχή την διερεύνησή της.

Αντί αυτού ζητάτε από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αντίγραφα συμβάσεων των Ο.Τ.Α. της Πελοποννήσου, όταν με ένα έγγραφό σας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου θα είχατε στα χέρια σας όλες τις συμβάσεις  μεταφοράς των απορριμματοφόρων των Δήμων αυθημερόν, πράγμα που δεν κάνατε μέχρι σήμερα.

Ότι εσείς δεν κάνατε με την εξουσία που διαθέτετε ως Περιφερειάρχης της μισής Ελλάδας, το αποκαλύπτει με ρεπορτάζ του το περιοδικό «HOTDOG» της 18-10-20012, το οποίο σας αποστέλλουμε, με πλήρη στοιχεία και συμβάσεις Δήμου της Περιφέρειας που κατέληξαν στην Αττική. Και αυτή είναι μία μόνο περίπτωση από τις δεκάδες συμβάσεις που υπάρχουν. Ο ίδιος ο εργολάβος-μεταφορέας των απορριμμάτων Θεόδωρος Καράμπελας δηλώνει στο περιοδικό ότι, «Όλα τα απορρίμματα που μεταφορτώνουμε και μεταφέρουμε από το Δήμο Καλαμάτας τα πηγαίνουμε σε Εταιρία Ανακύκλωσης στο Κορωπί Αττικής, σε χωματερή της Αχαΐας και σε χωματερή του Μεσολογγίου».

Συνεχίζετε όμως να διατηρείτε τα στεγανά στο σύστημα καταγραφής φορτίων και οχημάτων στην είσοδο του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής (από μια μικρή ομάδα), στο οποίο δεν έχουν πρόσβαση ούτε οι υπηρεσίες του φορέα αλλά ούτε οι Δήμοι της Αττικής που θα κληθούν να πληρώσουν για φορτία απορριμμάτων που δεν τους αναλογούν σύμφωνα με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.

Επίσης, ενώ αποδέχεστε ότι υπάρχουν αναφορές Προϊσταμένων για παρανόμως εισερχόμενα φορτία απορριμμάτων μέσω των Κ.Δ.Α.Υ. με εντολές μεταφοράς δεν μας γνωρίσατε στο έγγραφό σας τις ποσότητες που εισήλθαν στο Χ.Υ.Τ.Α  Φυλής ατελώς από 1-1-2012 όπως σας είχαμε ζητήσει.

Αντιθέτως, αναθέσατε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) να διερευνήσει και να πιστοποιήσει τα υπολείμματα της ανακύκλωσης ανά Δήμο της Αττικής, επιβαρύνοντας τους Δήμους που αδυνατούν σήμερα να πληρώσουν ακόμα και τους μισθούς των εργαζομένων, με πρόσθετες δαπάνες έρευνας προκειμένου να απαλλάξετε την Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε. από τις δικές της ευθύνες που δεν κάνει ανακύκλωση των απορριμμάτων όπως έχει θεσμικά την ευθύνη και πληρώνετε από τους καταναλωτές για αυτό.

Η εμμονή σας στην άσκηση της ίδιας πολιτικής του προκατόχου σας, που σύμφωνα με δικές σας δηλώσεις και καταγγελίες στις εισαγγελικές αρχές οδήγησαν στην υπερχρέωση τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α., θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην οριστική διάλυσή του.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

      Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος      Γιάννης Τσούνης

δημοσίευσε ...