Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Τα λεφτά απ' τα σκουπίδια είναι ...ΠΟΛΛΑ !!!

Συνεχίζει και εμμένει στην απόφασή του ο Δήμαρχος Πάτρας για κατασκευή φαραωνικού τύπου εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων με τεράστιο κόστος και μη κατάλληλες περιβαλλοντολογικά μεθόδους.
 
Μετά την αποτροπή των προηγούμενων προσπαθειών από τη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων, για τρίτη φορά προσπαθεί να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος  το θέμα της κατασκευής εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων μέσω  ΣΔΙΤ.
Ο δήμαρχος Πάτρας που αποκρύπτει την πραγματική αλήθεια από τους δημότες για την κατασκευή του εργοστασίου ιδιωτικών συμφερόντων προσπαθεί να τους φέρει και αντιμέτωπους  με τους  εργαζόμενους, ακολουθώντας πιστά το παράδειγμα της μνημονιακής συγκυβέρνησης θέτει σε εφαρμογή τον κοινωνικό αυτοματισμό προκειμένου να πετύχει τα συμφωνηθέντα της γερμανικής καγκελαρίας και του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά.
 

Είναι σίγουρο όμως πως και αυτή τη φορά θα αποτραπεί η προσπάθεια του για ξεπούλημα της διαχείρισης στους εργολάβους από την δυναμική αντίδραση των εργαζομένων, που αγωνίζονται και για την κοινωνία, η οποία θα είναι αυτή που θα επωμιστεί το υπέρογκο κόστος της κατασκευής του εργοστασίου και της λειτουργίας του.

Ακολουθεί ανακοίνωση της ε.ε. της ΠΟΕ - ΟΤΑ    


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. χαιρετίζει τον ενιαίο, μαζικό και δυναμικό αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο της Πάτρας που αντιδρούν στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου κ. Δημαρά να προχωρήσει στην κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο Νομό Αχαΐας με τη διαδικασία των Σ.Δ.Ι.Τ. Οι εργαζόμενοι για 2η φορά απέτρεψαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας.

Η απόφαση κατασκευής εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων πάρθηκε  χωρίς καμιά διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς του Νομού Αχαΐας. Μάλιστα,  η Δημοτική Αρχή τον Ιούνιο του 2011 είχε τοποθετηθεί κατά αυτής της διαδικασίας, ενώ για την ανάδειξη των προβλημάτων από την κατασκευή του εργοστασίου είχε πραγματοποιήσει και ημερίδα (27-6-2011).

Δεν ξεχνάμε, γιατί είμασταν παρόντες, την προκλητική παρουσία και απαίτηση κάποιων μελετητών, που εκπροσωπώντας τα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα, προωθούσαν την κατασκευή του εργοστασίου, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις αυτού του έργου (υπέρογκα δημοτικά τέλη και τεχνολογία καθόλου φιλική στο περιβάλλον).

Τι άλλαξε από τότε που ο Δήμαρχος Πάτρας διαφωνούσε με την κατασκευή ενός φαραωνικού τύπου εργοστασίου που το κόστος έχει τριπλασιαστεί και είναι αντίθετο με τις οδηγίες της Ε.Ε. για την μείωση του όγκου των απορριμμάτων; Εμείς ξέρουμε… Πρέπει όμως ο ίδιος ο Δήμαρχος Πάτρας  να ενημερώσει τους πολίτες του Νομού Αχαΐας για το κόστος του έργου και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την τσέπη τους. Γιατί η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης θέτει σε «ομηρία» ιδιωτικών συμφερόντων τους πολίτες για 27 χρόνια.

Γιατί ξαφνικά ο Δήμαρχος Πατρας άλλαξε «στρατόπεδο» και έγινε υπερασπιστής της πολιτικής των μνημονίων και της τρόικα για την κατάργηση του Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το «ξεπούλημα» της Δημοτικής Περιουσίας;  Επιλογή της καγκελάριου Μέρκελ και του εντεταλμένου της Φούχτελ, που συμφωνήθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη της με την κυβέρνηση Σαμαρά.

Είναι αλήθεια ότι είναι και αυτός συνομιλητής, όπως πολλοί αιρετοί, του Φούχτελ και του Ράιχενμπαχ που σχεδιάζουν μακριά από την κοινωνία πως θα ξεπουλήσουν τις υπηρεσίες των Δήμων;  Εμείς αναμένουμε τις πρωτοβουλίες τους για να πάρουν την απάντηση όχι μόνο από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά συνολικά από την κοινωνία.

Γι’ αυτό, η παρουσία όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Αχαΐας αλλά και των κοινωνικών φορέων στην 3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας πρέπει να είναι πιο μαζική,  πιο δυναμική για την επίτευξη του στόχου μας. Της αποτροπής της εκχώρησης της διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων σε ιδιώτες.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας για την επίτευξη του στόχου της τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί να στρέψει την κοινωνία της Πάτρας ενάντια στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων επιστρατεύοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.  Άλλωστε ακολουθεί το παράδειγμα όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων. Τακτική που όχι μόνο δεν θα περάσει αλλά θα γυρίσει αντίθετα στις επιδιώξεις της γιατί ο αγώνας των εργαζομένων είναι για την κοινωνία και όχι εναντίον της.

Για αυτό, ΟΛΟΙ συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που έχουν προγραμματίσει οι Σύλλογοι Εργαζομένων στο Δήμο Πάτρας, την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012, στις 5.30 το απόγευμα, έξω από την αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο κτίριο Λαδόπουλου, για να μην επιτρέψουμε το ξεπούλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Νομό Αχαΐας.

Μόνο με το μαζικό, ενωτικό και δυναμικό αγώνα μας και τη συμμετοχή της κοινωνίας θα δώσουμε ηχηρή απάντηση στους εκπροσώπους των μεγάλων επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων αλλά και τους υποτελείς των πολιτικών επιλογών της συγκυβέρνησης και της τρόικα.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...