Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Τι άλλο θα ανακαλύψουν πια????

Σχόλιο του Μάριου Κατσουρού

Ανακοινώθηκε  από τον Υπουργό εργασίας κ. Βρούτση  το  σύστημα «Αριάδνη» που προβλέπει την ταυτοποίηση προσωπικών στοιχείων του ασφαλισμένου με συμβολαιογραφική πράξη , εκεί στηρίζει τις ελπίδες του το Υπουργείο Εργασίας  για την πάταξη της παραβατικότητας στο σύστημα χορήγησης συντάξεων.

Κεντρικό σημείο του νέου συστήματος αποτελεί η ανάθεση στους συμβολαιογράφους της χώρας, της υπηρεσίας πιστοποίησης και ηλεκτρονικής καταχώρισης δεδομένων πραγματικών και νομικών γεγονότων της προσωπικής κατάστασης των πολιτών, που αφορούν γάμους, σύμφωνα συμβίωσης, διαζύγια και θανάτους .

Δυστυχώς κανείς δεν ενημέρωσε τον υπουργό ότι αυτά τα στοιχεία τηρούνται ήδη  στα ληξιαρχεία όλης της χώρας .Τα ληξιαρχεία στις περιπτώσεις θανάτων , ενημερώνουν ΟΛΕς τις αρμόδιες αρχές  (δημοτολόγια , ασφαλιστικούς οργανισμούς , αστυνομία κ.α ) . Στο δε αστείο επιχείρημα ότι τα ληξιαρχεία δεν έχουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ (δήλωση του προέδρου των  συμβολαιογράφων) ενημερώνουμε και αυτόν , ότι και ΑΦΜ και ΑΜΚΑ καταχωρείται στα ληξιαρχεία .  Τα  στοιχεία αυτά θεωρούνται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και απαγορεύεται η συλλογή και η επεξεργασία τους (ν 2472/1997 αρθρο 7 παρ 1) , η δε επεξεργασία τους επιτρέπεται μόνο όταν  εκτελείται από Δημόσια Αρχή και είναι αναγκαία  για την άσκηση δημόσιου φορολογικού ελέγχου ή δημόσιου ελέγχου κοινωνικών παροχών.****(παρ ε) .

Οι ’’εκσυγχρονιστές’’ που κατάφεραν με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ να απενεργοποιήσουν  το Εθνικό Δημοτολόγιο , σε συνέχεια οι ’’πρόθυμοι’’ που θεωρούν ότι σε τρια χρόνια θα έχουν ενεργοποιήσει το Εθνικό Ληξιαρχείο , απαξιώνουν τις υπηρεσίες των Δήμων με χειρουργικό τρόπο , συκοφαντούν  το προσωπικό ,ψεύδονται ασυστόλως με απώτερο σκοπό , να ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες αυτές ’’αναίμακτα’’ .   

Η αντίσταση στη διαστροφή τους είναι καθήκον κάθε σκεπτόμενου πολίτη .

Θέσεις Στρατούλη
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε ότι η απόφαση είναι «παράλογη και ακατανόητη» γιατί:

- Οι απογραφές των συνταξιούχων του ΙΚΑ και του Δημοσίου έχουν ήδη επικαιροποιηθεί, ενώ του ΟΓΑ ολοκληρώνεται στα τέλη Νοεμβρίου.

- Το έργο των δημοτολογίων και ληξιαρχείων έχει μηχανοργανωθεί και μπορεί με βάσει τον νόμο 3996/2011, άρθρο 81, να προβλεφθεί η υποχρέωση όλων των ληξιαρχείων της χώρας να αποστέλλουν αμέσως, με ένα απλό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στα ασφαλιστικά ταμεία όλες τις ληξιαρχικές πράξεις που εκδίδουν.

- Έχει ήδη προκηρυχθεί το έργο του Εθνικού Ληξιαρχείου, στο οποίο θα καταγράφονται, θα μεταβάλλονται και θα παρακολουθούνται άμεσα όλες οι νέες και οι υφιστάμενες ληξιαρχικές πράξεις, οι οποίες δηλώνονται ή έχουν δηλωθεί στα τοπικά ληξιαρχεία της χώρας.

Το έργο αυτό πρέπει να προχωρήσει τάχιστα και να υπάρξει άμεση πρόβλεψη για διασύνδεση του Εθνικού Ληξιαρχείου, του Εθνικού Δημοτολογίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων, ώστε να ενημερώνονται on-line για όλες τις μεταβολές που προκύπτουν», επισήμανε.

Διαβάστε τις θέσεις της ΚΕΔΕ  ΕΔΩ

δημοσίευσε ...