Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

«Όταν η Μέρκελ ικανοποιείται, ο ελληνικός λαός έχει κάθε λόγο να ανησυχεί»

ΣΥΡΙΖΑ: Δε χρειαζόμαστε τη γερμανική τεχνογνωσία στην Αυτοδιοίκηση

Στη χώρα μας έχουμε το ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό που θα ανασυγκροτήσει τις δομές της Αυτοδιοίκησης, δεν χρειαζόμαστε εισαγόμενη γερμανική τεχνογνωσία. Αυτό σημείωσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στη Βουλή η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, κατά την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως είπε η Όλγα. Γεροβασίλη, η συνεργασία, που για την κυβέρνηση χαρακτηρίζεται ως μοχλός «ανάπτυξης», προωθεί ιδιωτικοποιήσεις λειτουργιών και απολύσεις εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση με ταυτόχρονη αύξηση των φόρων που θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες. «Πρόκειται για μοχλό, που από τη μία του πλευρά συμπιέζει την ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικογένεια, τους ανέργους, τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Έλληνες επιστήμονες, τους μη διαπλεκόμενους Έλληνες επιχειρηματίες, ενώ, από την άλλη κινούμενος ο μοχλός, ανυψώνει τους Γερμανούς επιχειρηματίες και επιστήμονες και τη γερμανική οικονομία», υπογράμμισε και ξεκαθάρισε εμφατικά ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με κάθε τρόπο θα βρίσκεται απέναντι σ' αυτές τις πολιτικές και θα δώσει τη μάχη ώστε να μην υποταχθεί η Αυτοδιοίκηση σε αλλότρια συμφέροντα».

Σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, με τις οποίες εκδήλωσε την ικανοποίησή της για την πορεία διμερών προγραμμάτων που οργανώνονται από τους Ευριπίδη Στυλιανίδη και Χανς Γιοακίμ Φούχτελ σε ΟΤΑ της χώρας μας, υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηριστικά: «Όταν η Μέρκελ ικανοποιείται, ο ελληνικός λαός έχει κάθε λόγο να ανησυχεί».

Πηγή : aftodioikisi.gr

δημοσίευσε ...