Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Με δύο νομοσχέδια η χαριστική βολή στην κοινωνία

Στουρνάρας: Εκλεισε το πακέτο - Κατατίθεται στη Βουλή σε 2 νομοσχέδια

«ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕ» ΣΕ 2 ΣΗΜΕΙΑ Η ΤΡΟΙΚΑ

Για οριστικοποίηση της συμφωνίας με την τρόικα έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατα τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους στη Βουλή.

Ο κ. Στουρνάρας γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές της χώρας για το πακέτο των αλλαγών στα εργασιακά που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

«Όλο το βράδυ μιλούσα με την τρόικα. Την Παρασκευή και τη Δευτέρα ο κ. Τσακλόγλου θα ενημερώσει το Eurogroup».

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε μάλιστα ότι ο ίδιος έχει ενημερώσει τον κ. Μπίστη και ο κ. Βρούτσης προσωπικά τον κ. Φώτη Κουβέλη».

Γνωστοποίησε επίσης ότι τα μέτρα θα έρθουν σε 2 νομοσχέδια με τη μορφή του κατεπείγοντος έτσι ώστε να ψηφιστούν έως τις 12 Νοεμβρίου.

Και αποκάλυψε ότι στην προτεινόμενη ως τελική συμφωνία η τρόικα υπαναχωρεί στα εξής δύο σημεία:
Για τις αποζημιώσεις:
Με βάση τα όσα είχαν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, για τα πρώτα 16 χρόνια εργασίας η αποζημίωση διατηρείτο ως έχει και δίνονται 12 μισθοί. Για τα υπόλοιπα έτη -μέχρι τα 28- οι παλαιοί εργαζόμενοι θα έπαιρναν αποζημίωση επιπλέον έως και 12 μισθούς με πλαφόν, ωστόσο, τα 1.800 ευρώ.
Τώρα η τρόικα δέχεται το πλαφόν αυτό να αυξηθεί στις 2.000 ευρώ

Για τον χρόνο ειδοποίησης:
Η τρόικα απαιτούσε μείωση στο μισό του χρόνου προειδοποίησης για την καταβολή μειωμένης κατά 50% αποζημίωσης και συγκεκριμένα από τους 6 στους 3 μήνες. Τώρα, με βάση την ενημέρωση του κ. Στουρνάρα, ο χρόνος αποζημίωσης ορίζεται στους 4 μήνες.

Δεν βλέπει λόγο για νέα σύσκεψη
Ερωτηθείς, τέλος, ο κ. Στουρνάρας εάν θα γίνει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, είπε: «Δεν βλέπω να υπάρχει λόγος να γίνει από τη στιγμή που το πακέτο έχει κλείσει».

Πηγή :ethnos.gr

δημοσίευσε ...