Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Τίτλοι τέλους στη συμφωνία με τραγικό φινάλε για το λαό ?

Συγκυβέρνηση - Τρόικα, τα ''συνεταιράκια'' τα ''βρήκαν'' στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Ελληνική Κυβέρνηση και τρόικα, όπως προκύπτει από ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα Τετάρτη βράδυ οι τροϊκανοί, συμφώνησαν στα βασικά σημεία των νέων αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που θα περιέχονται στο νέο μνημονιακό πακέτο καθώς και στο ξεπούλημα της χώρας.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα σημεία της συμφωνίας, είναι όμως απολύτως βέβαιο ότι τα βασικά σημεία που απαιτούσε το κεφάλαιο και οι δανειστές θα περιέχονται στο νέο πακέτο μέτρων.

Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα των συνέταιρων του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης φαίνεται ότι τελειώνουν εδώ.

Δείτε πως παρουσιάζουν την είδηση τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, που για το συγκεκριμένο γεγονός «σπάνε» και την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη στην οποία αναφέρει ότι η τρόικα ολοκλήρωσε την αποστολή της στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση,  σημειώνεται ότι «οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχουν ολοκληρώσει την επίσκεψή τους στην Ελλάδα για να συζητήσουν με τις ελληνικές αρχές το σύνολο των πολιτικών που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως βάση για την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας»

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τρόικα και οι ελληνικές αρχές είχαν περιεκτικές και παραγωγικές συζητήσεις σχετικά με τις πολιτικές που απαιτούνται για την ανάκαμψη της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας, για την διατήρηση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας με ένα κοινωνικά ισορροπημένο τρόπο, και για την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΔΝΤ, η οποία καταλήγει ως εξής:


"Οι ελληνικές αρχές και η τρόικα συμφωνήσαν στα περισσότερα από τα βασικά μέτρα που απαιτούνται για να αποκατασταθεί η δυναμική των μεταρρυθμίσεων και για να ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του προγράμματος. Οι συζητήσεις για τα ζητήματα που εκκρεμούν θα συνεχιστούν από τις αντίστοιχες έδρες και μέσω τεχνικών κλιμακίων, με στόχο να επιτευχθεί πλήρης συμφωνία τις προσεχείς ημέρες. Επιπλέον, τα θέματα χρηματοδότησης θα συζητηθούν μεταξύ των επίσημων δανειστών και της Ελλάδας. "

Πηγή : ygeionomikoi.gr

δημοσίευσε ...