Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα απεργιακή Συγκέντρωση την Πέμπτη 19-9 στην ΕΡΤ - Συναυλία ΠΟΣΠΕΡΤ και ΑΔΕΔΥ

Στα πλαίσια της 48ωρης-18 και 19 Σεπτεμβρίου- απεργίας της ΑΔΕΔΥ σε όλο το Δημόσιο Τομέα, την Πέμπτη 19, πραγματοποιείται ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ – Αγία Παρασκευή

Στόχος η μεγαλύτερη συσπείρωση και ο ενωτικός αγώνας όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στην στόχευση κυβέρνησης και τρόικας να συνεχίζουν να «εκτελούν» τους εργαζομένους με αντισυνταγματικές, άδικες, παράνομες απολύσεις είτε με την εφεδρεία, τη διαθεσιμότητα, την «αξιολόγηση» είτε με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργούν    οργανισμούς και κοινωνικές υπηρεσίες. Που συνεχίζουν να εξοντώνουν  εργαζόμενους – συνταξιούχους   με την άθλια λιτότητα και την εργασιακή ζούγκλα   που έχουν επιβάλλει παντού διαλύοντας κάθε εργασιακό δικαίωμα….
  
Αν δεν τους σταματήσουμε, δεν θα σταματήσουν, μέχρι να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τις ιδιωτών - μεγαλοεπιχειρηματιών, που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να εμπορευματοποιήσουν-ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα για δικά τους και μόνο συμφέροντα.

Αν δεν τους σταματήσουμε, αν δεν συντονιστούμε για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, δεν θα σταματήσουν την εξόντωση μας

Απαντάμε με δυναμική μαζική παρουσία
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ –ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ- ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ
ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΕΡΤ

19.30   ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Ο Γιάννης Κατσίγιαννης, ξεκινά την πορεία του σε ηλικία 10 ετών με το πρώτο βραβείο στον Πανελ. Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού, στα Λαγκάδια Αρκαδίας. 11 ετών θα ηχογραφήσει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά και συμμετέχει στο δημοτικό συγκρότημα του αείμνηστου πατέρα του Φώτη Κατσίγιαννη, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε με αφοσίωση το δημοτικό τραγούδι και ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά νέων τραγουδιστών. 

Η βιωματική του σχέση με το δημοτικό τραγούδι είναι ισχυρό εφόδιο για να κατανοήσει με ιευκολία την διδαχή της βυζαντινής μουσικής, ενώ υπήρξε μαθητής του κορυφαίου παραδοσιακού οργανοπαίκτη Αριστείδη Μόσχου. Σε ηλικία 19 ετών ξεκινά τις εμφανίσεις του στην Αθήνα, αρχής γενομένης από το ιστορικό κέντρο «Έλατος», ενώ ένα χρόνο αργότερα θα συνεργαστεί μαζί με την μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού Γιώτα Λύδια και τον κορυφαίο της νησιώτικης μουσικής Βαγγέλη Κονιτόπουλο στο κέντρο «Τα παιδιά του Ποσειδώνα», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του   Κώστα Φέρρη. 

Κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου των ετών που θα ακολουθήσουν θα εμφανιστεί σε κέντρα παραδοσιακής μουσικής στην Αθήνα, όπως τα «Αγρίμια», «Το Γλυκοχάραμα», τα «Χίλια Αστέρια»,συνεργαζόμενος με αξιόλογους καλλιτέχνες του είδους

21.30 ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΜΟΥΝΤΑΚΗ –ΤΡΑΓΟΥΔΙ & ΣΑΖΙ-
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΡΕΤΟΥΣ  ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ:   ΤΣΑΝΗΣ ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ ΛΥΡΑ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ  
   ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ ΛΥΡΑ ΜΑΝΩΛΗΣ ΨΑΛΙΔΗΣ ΛΥΡΑ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ    
   ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΤΟΣ ΛΑΟΥΤΟ     ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ      ΚΙΘΑΡΑ

Ο Μάνος Μουντάκης, γιος του μεγάλου λυράρη και δάσκαλου της κρητικής μουσικής Κώστα Μουντάκη, από πολύ μικρός μαθήτευσε πλάι στον πατέρα του την παραδοσιακή μουσική της Κρήτης ενώ παράλληλα ακολούθησε κλασσικές σπουδές, σπουδάζοντας πιάνο και αρμονία στο Εθνικό Ωδείο.
Ταυτόχρονα με τις σπουδές του στο Στατιστικό τμήμα της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά ασχολείται με τη μουσική και ιδιαίτερα με τη σύνθεση και το τραγούδι.

Από το 1975 μελετά και εργάζεται πάνω στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη που είναι γι' αυτόν ο συγγραφέας που έδωσε όραμα στη σκέψη του και τον δίδαξε να βάζει στόχους ξεπερνώντας τον ίδιο του τον εαυτό.

Η Οδύσσεια είναι το έργο που τον σημάδεψε ουσιαστικά και τον ώθησε να καταπιαστεί με τη μελοποίηση αποσπασμάτων του. Η μελοποίηση του Μάνου Μουντάκη με τη μορφή της λαϊκής όπερας με κρητικό χαρακτήρα και ενορχήστρωση που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την ομορφιά των παραδοσιακών μουσικών οργάνων, μας κάνει κοινωνούς της κρητικής σκέψης και της κρητικής ματιάς μεταδίδοντάς μας με τη μουσική του, τα μηνύματα του μεγάλου κρητικού συγγραφέα και στοχαστή.

δημοσίευσε ...