Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ολοκληρώθηκαν τα μεγάλα Αντιφασιστικά Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα!

Ολοκληρώθηκαν, με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών, οι μεγάλες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις των συνδικάτων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της 48ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας.
Από τις 17:00 περίπου ξεκίνησε να συρρέει πλήθος κόσμου στην προσυγκέντρωση στα Προπύλαια, δημιουργώντας μια αγωνιστική λαοθάλασσα, στην οποία κυριάρχησαν συνθήματα κατά των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής αλλά και των μνημονιακών πολιτικών που τους τροφοδοτούν. Η Πλατεία Συντάγματος πλημμύρισε από τη μεγάλη λαοθάλλασα των διαδηλωτών, στην οποία ιδιαίτερα έντονη υπήρξε η παρουσία της νεολαίας.

Από την πλευρά της, η αστυνομία, ακολουθώντας κυβερνητικές εντολές, εντελώς αυταρχικά και αναίτια προχώρησε στο κλείσιμο των σταθμών του ΜΕΤΡΟ "Πανεπιστήμιο", "Ευαγγελισμός", "Κατεχάκη" και "Σύνταγμα", με απώτερο στόχο να αποτρέψει την πρόσβαση των διαδηλωτών στις κινητοποιήσεις, ενώ προέβη και σε δεκάδες αυθαίρετες "προληπτικές"  προσαγωγές διαδηλωτών.

Βροχή Δακρυγόνων κατά Διαδηλωτών στη Λ. Μεσογείων κοντά στα γραφεία της χρυσής αβγής

H πορεία αντιφασιστικών επιτροπών, η οποία ξεκίνησε από το Σύνταγμα και κατευθύνθηκε προς τη Λ. Μεσογείων, ανακόπηκε από το μπλόκο που είχαν στήσει τα ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ με αστήρικτες αφορμές και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις των διαδηλωτών με τους επικεφαλής της αστυνομίας για να συνεχιστεί η πορεία, άρχισαν να ρίχνουν βροχή δακρυγόνων αδιακρίτως σε βάρος των ειρηνικών διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να διαλυθεί η πορεία και οι διαδηλωτές να διασκορπιστούν στους γύρω δρόμους, περίπου στις 9:00 μ.μ.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατεδίωξαν τους διαδηλωτές και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, προχώρησαν σε 62 προσαγωγές, από τις οποίες οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης (25/9), οι συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι αφού τους αποδόθηκαν κατηγορίες.


Η Αντιφασιστική Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκε η μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Θεσ/νίκης, της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσ/νίκης, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντιφασιστικών επιτροπών μετέφεραν τα μηνύματά τους μέσω μικροφωνικής εγκατάστασης.

το ΠΑΜΕ δεν ξέφυγε από την πεπατημένη και πραγματοποίησε τη δική του ξεχωριστή και ...μοναχική πορεία

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (25/9) η χωριστή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ. H αντιφασιστική πορεία, η οποία ξεκίνησε από την Προπύλαια, περί τις 12 το μεσημέρι, κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια μέσω της Πανεπιστημίου και μέσω της οδού Σταδίου έφτασε στο Σύνταγμα, όπου και πραγματοποιήθηκε αργότερα το μεσημέρι συναυλία.

Στοιχεία από iskra

δημοσίευσε ...