Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Μεγαλειώδης λαϊκή αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι

Επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές με κρότου – λάμψης και δακρυγόνα
Τέσσερεις, τουλάχιστον, τραυματίες! Αθρόες και αυθαίρετες προσαγωγές

Μεγαλειώδης ενωτική, μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση επί της Παναγή Τσαλδάρη στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και στη συνέχεια πορεία έως την Πλατεία Λαού πραγματοποιήθηκε  από σωματεία εργαζομένων, πολιτικά κόμματα  και οργανώσεις της Αριστεράς και μαζικούς φορείς της περιοχής. Στην πορεία κυριάρχησε το σύνθημα : "ζει, ζει, ο Παύλος Φύσσας ζει, με Πέτρουλα Λαμπράκη μας οδηγεί".

Με συνθήματα κατά του φασισμού αλλά και κατά των μνημονίων , της τρόικα και της κυβερνητικής πολιτικής, μέγα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, στην Αμφιάλη.

Ο κόσμος κατέφθασε κατά κύματα από κάθε γειτονιά του Πειραιά και της Αθήνας. Μεγάλη αντιφασιστική μηχανοκίνητη πορεία κινήθηκε από το Περιστέρι προς το Κερατσίνι. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στη συγκέντρωση, χαρακτηριστικά, μάλιστα, η Τσαλδάρη από το ύψος της Σαλαμίνος μέχρι την Π. Ράλλη ήταν γεμάτη κόσμο!

Μέγα πλήθος κόσμου ακολούθησε και την κοινή, μαζική, ενωτική πορεία ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων δυνάμεων της Αριστεράς.

Αργά το απόγευμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ, με άλλοθι και αφορμή προβοκατόρικες ενέργειες ανεύθυνων ομάδων "κουκουλοφόρων" , άρχισαν να ρίχνουν βροχή δακρυγόνων αδιακρίτως σε βάρος των ειρηνικών διαδηλωτών με προφανή στόχο να διαλύσουν την πορεία, να τρομοκρατήσουν και να σκορπίσουν το πλήθος και να προσφέρουν εικόνες τρομοφοβίας στα τηλεοπτικά κανάλια.

Με τις συνεχείς επιθέσεις των ΜΑΤ, πολύς κόσμος διασκορπίστηκε στα γύρω στενά, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της πορείας κατόρθωσε να συνεχίσει . Ο κόσμος παρέμεινε μέχρι αργά σττο Κερατσίνι και έψαχνε διαρκώς δρόμους διαφυγής! Στην περιοχή εμφανίστηκε μέχρι και ελικόπτερο της αστυνομίας για να "επιτηρεί" τους διαδηλωτές!

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αναφορές τους "Στο Κόκκινο, 105,5", ομάδες με πολιτικά χωρίς διακριτικά έριχναν πέτρες δίπλα από τα ΜΑΤ.

Εμφανίστηκε αργότερα και η λεγόμενη "αύρα" της αστυνομίας στην Π.Τσαλδάρη. Οι επιθέσεις στους διαδηλωτές υπήρξαν συνεχείς με ρίψεις δακρυγόνων. Ένα από αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων, έσκασε στο μπράτσο διαδηλωτή σε αναπηρικό καροτσάκι στην Τσαλδάρη. Οι κάτοικοι άνοιγαν τα σπίτια τους για να προστατεύσουν τους διαδηλωτές απ' τις δυνάμεις καταστολής της συγκυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις των ΜΑΤ και μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο.Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για περισσότερους τραυματίες, οι περισσότεροι με ανοιγμένα κεφάλια.Υπάρχει, μάλιστα, σοβαρά τραυματίας στο Τζάνειο που κινδυνεύει να χάσει το μάτι του από ευθεία βολή δακρυγόνου στη Γρ.Λαμπράκη.

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για αθρόες και αυθαίρετες προσαγωγές ειρηνικών διαδηλωτών από την αστυνομία! 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες φέρονται να έχουν προσαχθεί 65 άτομα εκ των οποίων φέρονται να έχουν συλληφθεί 23 άτομα!

Το πολύ μεγαλύτερο μέρος της μεγαλειώδους λαϊκής , ενωτικής αντιφασιστικής πορείας συνεχίστηκε για πολλή ώρα ακόμα με αμείωτο αγωνιστικό παλμό.

Μεγάλες αντιφασιστικές διαδηλώσεις απ’ άκρου εις άκρον της χώρας και στο εξωτερικό.

Σημειώνεται πως τα αγωνιστικά ραντεβού δόθηκαν απ'άκρου εις άκρον της χωρας. Αντίστοιχη συγκέντρωση με αυτήν του Κερατσινίου πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη στην Καμάρα. Επίσης το ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε συγκέντρωση καταδίκης της δολοφονίας του 34χρονου στο Κερατσίνι στο Αγ. Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη.

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις διοργανώθηκαν σε Λάρισα, Κοζάνη, Μυτιληνη, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Κόρινθο, Δράμα, Καλαμάτα, πρέβεζα, Βόλο, Αγρίνιο, Τρίκαλα, Σέρρες, Γιαννενα, Κομοτηνή, Θήβα, Τρίκαλα, Κέρκυρα, Λιβαδειά, Αίγιο.

Στη Θεσσαλονίκη η Αστυνομία "χτύπησε" τους ειρηνικούς διαδηλωτές με ξύλο, χημικά και κρότου λάμψης στο ύψος της οδόυ Δωδεκαννήσου. Μετά την καταστολή η πορεία της Θεσσαλονίκης κατευθύνθηκε προς την παραλιακή λεωφόρο. Πνιγμένο στα χημικά ήταν μέχρι αργά το απόγευμα το κέντρο της συμπρωτεύουσας. Χημικά χρησιμοποιήθηκαν στην Πατρα και στην Ξάνθη. Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου εμφανίστηκε ανυποχώρητο και επέμεινε επί ώρα να διαδηλώνει ενάντια στον φασισμό αλλά και όσους με τις πολιτικές τους τον έχουν εκθρέψει.

Eν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η πορεία και στο κέντρο της Μυτιλήνης, η οποία είχε πολύ κόσμο. Η πορεία ξεκινησε από την πλατεία Σαπφούς και κατέληξε στο ίδιο σημείο. Στην πορεία συμμετείχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και της Συνελεύσης για την γενικευμένη αυτοδιεύθυνση.

Κινητοποίηση και στο Λονδίνο για τον Π. Φύσσα το Σαββατο 21/9 στις 13:00 με πορεία προς την ελληνική Πρεσβεία. Ανάλογη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (19/9) στις 18:00 και στις Βρυξέλλες.

πηγή : iskra

δημοσίευσε ...