Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Σχολικοί Φύλακες : Μαραθώνια πεζοπορία Θεσσαλονίκη - Αθήνα

Οι Σχολικοί Φύλακες που είδαν βίαια και απάνθρωπα η μνημονική πολιτική της κυβέρνησης  Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ να τους στερεί ότι πολυτιμότερο έχουν για να μπορούν να επιβιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, την εργασία τους, είναι αποφασισμένοι να δώσουν το δικό τους αγώνα για να κρατηθούν στη «όρθιοι».

Κι φυσικά αυτό είναι πολύ πιο προτιμότερο μέσο διαμαρτυρίας, αντίδρασης και αντίστασης από το να σχεδιάζουν κάποιοι και συ να ακολουθείς την «νεκρώσιμη ακολουθία» σου, ν' ακούς τον «επικήδειο» σου και να παίρνεις μέρος στον «ενταφιασμό» σου.

Μόνο μέσα από τον δικό μας ενιαίο και συντονισμένο αγώνα όλων των κλάδων εργαζομένων,δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μπορούμε να διεκδικήσουμε ότι αυταρχικά μας αφαιρούν οι μνημονιακοί υπηρέτες της τρόικα και των τραπεζών και να ελπίζουμε σε ένα αισιόδοξο μέλλον δικό μας και των παιδιών μας. Αυτό πρέπει να επιδιώκουμε και σ' αυτό πρέπει να "επενδύσουμε".

Γι’ αυτό κανένας μόνος του κρίση, σήμερα είναι οι Σχολικοί Φύλακες και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί και αύριο θα είμαστε εμείς,  όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε και θα τους νικήσουμε.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Σχολικών Φυλάκων

Μαραθώνιος «πρωτογενούς πλεονάσματος» ανεργίας – ανέχειας - εξαθλίωσης

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και 07:00 το πρωί οι Σχολικοί Φύλακες ξεκινάμε μπροστά από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης πεζοπορία με κατεύθυνση την Αθήνα . 

Δεν είμαστε κάποια συντεχνία που απλά έχασε τα κεκτημένα της ή την βόλεψη της .

Είμαστε κάποιοι από τους 1,500,000 άνεργους που ζητούν το αυτονόητο : ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Θέλουμε τη ζωή μας πίσω ,που ξεδιάντροπα και με περίσσιο κυνισμό την παρέδωσαν στους τοκογλύφους δανειστές της χώρας μας .

Ότι κατακτήθηκε επί δεκαετίες με αίμα και αγώνες λεηλατήθηκε με τον πλέον μεθοδευμένο και επαίσχυντο τρόπο .

Αυτοί που κατάκλεψαν και λαφυραγώγησαν το κράτος επαγγέλλονται τώρα την σωτηρία του, ενοχοποιώντας τους εργαζομένους και στρέφοντας την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης . 

Εμείς οι Σχολικοί Φύλακες θέλουμε να ενώσουμε την φωνή μας με την φωνή όλων των ανέργων και απελπισμένων συμπολιτών μας .Θέλουμε να γίνετε συνοδοιπόροι μας .Να πάψουμε να είμαστε νούμερα ανέργων στα χαρτιά ή σε στατιστικές κάποιων Υπουργείων.

Να πάρουμε ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ .
Να γίνουμε ποτάμι , χείμαρρος που θα πνίξει την μνημονιακή λαίλαπα .

Να βροντοφωνάξουμε "ΟΧΙ". Μέχρις εδώ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ .

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ .

ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ .
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ .

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ .

δημοσίευσε ...