Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η κρατικοδίαιτη ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ προκαλεί… ζητάει και τα «ρέστα»;

Η κρατικοδίαιτη πλειοψηφία στην ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). η παράταξη της ΠΑΣΚΕ, αν και «ξεδοντιασμένη» προκαλεί. Με σημερινή της ανακοίνωση, με τα το τριήμερο ανάπαυσης και αφού άφησε ''ξεκρέμαστο'' ακόμα και τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, ανακάλυψε ότι υπάρχουν και αγώνες και καταγγέλλει όλους τους άλλους, ιδιαίτερα όμως την Αυτόνομη Παρέμβαση, γιατί την Δευτέρα το μεσημέρι δεν ζήτησε κήρυξη απεργίας για την Τρίτη το πρωί από την τηλεόραση.
Ίσως; δεν αξίζει κανείς να ασχοληθεί με μια ''ηγεσία'' που στους απεργιακούς αγώνες δεν τολμά να πορευτεί μαζί με τους εργαζόμενους, μπροστά στον κίνδυνο να αποδοκιμαστεί.

Δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί με μια ηγεσία που χρησιμοποιεί συστηματικά το ψέμα προκειμένου να περάσει στην «αντεπίθεση» για να δικαιολογήσει την προσήλωσή της στη στήριξη του μνημονιακού μπλοκ. Αντί να σιωπά για την απουσία της από τους μεγάλους εργατικούς αγώνες έχει το θράσος να καταγγέλλει την Αυτόνομη Παρέμβαση.

Έφτασε στο σημείο να λέει ότι τα ''ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα'' που συμφώνησε αλλά δεν τήρησε με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ για απεργία σήμερα Τρίτη, Πρόεδρο που προέρχεται από το δικό της χώρο, ήταν διαρροές από την πλευρά της Αυτόνομης Παρέμβασης.

Αχ Οδυσσέα σε αφήνουν έκθετο, αλλά εμείς έγκαιρα σε προειδοποιήσαμε…

Δυστυχώς αν αυτή η ηγεσία δεν είχε στα χέρια της το «όπλο» της κήρυξης γενικών απεργιακών κινητοποιήσεων μάλλον θα περνούσε απαρατήρητη στην ιστορία.

Παρ’ όλα αυτά, μάλλον ήρθε η ώρα να περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αν δεν το καταλάβει έγκαιρά, σύντομα οι εργαζόμενοι θα κάνουν ότι είναι αναγκαίο για να το αντιληφθεί. 


πηγή : ygeionomikoi.gr

δημοσίευσε ...