Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Αναβλήθηκε η δίκη των 35 μελών της ΠΟΕ – ΟΤΑ για …«ρύπανση του περιβάλλοντος»


Η δίκη με την κατηγορία για «ρύπανση του περιβάλλοντος» (!) σύσσωμου του Γενικού Συμβούλιου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (και τα 35 μέλη) αναβλήθηκε λόγω του γεγονότος ότι δικάζονταν την ίδια ώρα ο Σάββας Μιχαήλ και Κωνσταντίνος Μουτζούρης!

Ο συμβολισμός βγάζει κυριολεκτικά μάτια: τα μέτρα εξόντωσης  των εργαζομένων που επιβάλλουν τα μνημόνια συμπληρώνονται από την φασιστική απειλή που υπηρετούν τον ίδιο στόχο: την τρομοκράτηση των εργαζομένων.
Σχετικά με το κατηγορητήριο περί "ρύπανσης του περιβάλλοντος", η ΠΟΕ-ΟΤΑ σχολιάζει: 

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (και τα 35 μέλη) δικάζεται για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον Οκτώβριο του 2011 ενάντια στις περικοπές των αποδοχών και των μέτρων εξόντωσης που επιβάλλει η κυβέρνηση και η τρόικα με τα συνεχή μνημόνια. Η σε βάρος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας κατηγορία είναι… «ρύπανση του περιβάλλοντος».  

Είναι προφανές πώς η παραπομπή σύσσωμου του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε δίκη εντάσσεται στο πλαίσιο της τρομοκράτησης των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ποινικής δίωξης των εκπροσώπων τους που αντιστέκονται ενωτικά στα μνημόνια και αγωνίζονται για την κατάργηση της ισοπεδωτικής πολιτικής της κυβέρνησης.  

Η χρονική συγκυρία της παραπομπής στη Δικαιοσύνη με αστείες κατηγορίες δεν είναι επίσης τυχαία. Γίνεται σε μία κρίσιμη στιγμή, που ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κορυφώνεται απέναντι στις απολύσεις που γίνονται (Σχολικοί Φύλακες και Δημοτικοί Αστυνομικοί) και αυτές που προωθούνται με πρόσχημα την διαθεσιμότητα-κινητικότητα και την αξιολόγηση των δομών και του ανθρώπινου δυναμικού.  

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λέμε όχι στην τρομοκρατία και την ποινικοποίηση των αγώνων μας. Δεν μας φοβίζουν και δεν μας τρομοκρατούν οι παραπομπές σε δίκες. Θα αγωνιστούμε μαζικά και ενωτικά για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στόχο έχει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση». 

Πηγή : left.gr

Σχόλιο:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Νίκος Κωσταντόπουλος με το κύρος και την επιστημονική του επάρκεια προσφέρθηκε να υπερασπιστεί τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ χωρίς δεύτερη σκέψη.

δημοσίευσε ...