Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Με ΜΑΤ και ΒΙΑ σκοτώνουν τη δημοκρατία

Τα ΜΑΤ και τη ΒΙΑ επιστράτευσε για άλλη μια φορά, την πολλοστή στη μαύρη μνημονιακή περίοδο που βρίσκεται στην εξουσία η άθλια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προκειμένου να καταστείλει την ειρηνική διαδήλωση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιδρούν στις απολύσεις, στις καταργήσεις των κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών και την ολική κατεδάφιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου.
Την απάντηση όμως στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, της φτώχειας και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, στο δικό του success story που περιγράφει, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα τη δώσουν με την μαζική και δυναμική συμμετοχή τους σήμερα 7/9/2013 στις 6.00 το απόγευμα στην κεντρική συγκέντρωση – διαδήλωση των συνδικάτων στη ΔΕΘ (άγαλμα Βενιζέλου), όπου με όλους τους κλάδους των εργαζομένων και την κοινωνία που δοκιμάζεται, με την αποφασιστικότητά τους και την παρουσία τους σηματοδοτούν από σήμερα έναν αγώνα διαρκείας με στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της μνημονιακής πολιτικής και των υπηρετών της. 
 
 
Δημοσίευμα από Alterthess.gr 
 
Δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ μπλόκαραν το πρωί τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, που ήταν συγκεντρωμένοι στο δημαρχείο οι οποίοι προσπάθησαν με πορεία να μεταβούν προς τη ΔΕΘ, όπου τελούνται τα εγκαίνια, παρουσία του Πρωθυπουργού.
 
«Δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε ένα βήμα», λένε οι εργαζόμενοι, που παραμένουν στο δημαρχείο. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, δημοτικοί αστυνομικοί  αλλά και  σχολικοί φύλακες οι οποίοι αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας και στις απολύσεις κατάφεραν να κάνουν στην κυριολεξία δύο βήματα από το δημαρχείο όταν αστυνομικοί και άνδρες των ΜΑΤ κατέφθασαν τρέχοντας προς το μέρος τους και τους περικύκλωσαν. Για αρκετή ώρα οι εργαζόμενοι βρίσκονταν υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό ενώ παράλληλα ρωτούσαν τον λόγο για τον οποίο παρέμεναν εγκλωβισμένοι.
 
Όπως έγινε γνωστό αργότερα η αστυνομία είχε εντολή να μην «κουνηθεί φύλλο» καθ’ όλη την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ ασχέτως και αν το σημείο της συγκέντρωσης των εργαζομένων βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από το περίπτερο της ΔΕΘ.
 
Ο πανικός των αρχηγών της αστυνομίας ήταν εμφανής καθώς αρκετές φορές έδιναν εντολή στις διμοιρίες των ΜΑΤ να σταματήσουν ακόμη και πολίτες που δεν είχαν σχέση με την διαδήλωση (πεζούς και ποδηλάτες) οι οποίοι απλά ήθελαν να περπατήσουν στην πόλη.
 
Σήμερα στην Θεσσαλονίκη εκτός από το δικαίωμα του συνέρχεσθε και αυτό της διαδήλωσης καταργήθηκε και το δικαίωμα στην απλή βόλτα στην πόλη....
 
Να σημειωθεί ότι το παρόν στην συγκέντρωση έδωσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χαραλαμπίδου, Δ. Στρατούλης,Γ. Αμανατίδης, Γ. Σταθάς, Α. Μητρόπουλος.

δημοσίευσε ...