Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Σε ρυθμό κινητοποιήσεων διαρκείας μπαίνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Με ανακοίνωσή της η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους συλλόγους – μέλη της για την καλύτερη προετοιμασία των εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19Σεπτεμβρίου2013.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                      
Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τη 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 και την ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 και προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις κλιμάκωσης, οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας θα πρέπει να προετοιμάσουν τη μαζική και δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης, να προτείνουν την παραπέρα πορεία-κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Γι’ αυτό θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να προχωρήσουν στα πιο κάτω:

1. Στην πραγματοποίηση ενημερωτικών συγκεντρώσεων αλλά και συσκέψεων όχι μόνο με τους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και άλλων κοινωνικών ομάδων.
 
2. Στην πραγματοποίηση μαζικών Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων για την ενημέρωσή τους αλλά και την ενεργή συμμετοχή τους στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία αλλά και σε κάθε αγωνιστική δράση του Συλλόγου. Τη διανομή του απεργιακού υλικού που θα σταλεί.

3. Στη διοργάνωση τοπικών δράσεων διαμαρτυρίας (Συγκεντρώσεις, Συλλαλητήρια, κ.λπ.) ενάντια στη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Παιδείας, της Υγείας και στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

4. Στην ανάδειξη των επιπτώσεων από τη μεθόδευση εκχώρησης στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Προβολή του ντοκιμαντέρ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και διεξαγωγή συζητήσεων με τους κοινωνικούς φορείς κάθε περιοχής.

5. Στην ανάπτυξη τοπικών συμμαχιών με άλλες κοινωνικές ομάδες αλλά και πρωτοβάθμια σωματεία για τη συμμετοχή ΟΛΩΝ στη ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Η απεργιακή κινητοποίηση θα έχει επιτυχία και προοπτική μόνο αν υπάρξει συνολική κινητοποίηση των συνδικαλιστικών στελεχών της Ομοσπονδίας, καθώς η κυβέρνηση προετοιμάζει «νέο» μνημόνιο και το 3ο κύμα διαθεσιμότητας που θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και την ανεργία, αλλά και στη διάλυση της Παιδείας, της Υγείας, της 

Κοινωνικής Ασφάλισης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με την ενωτική και δυναμική παρουσία μας σε κάθε αγωνιστική δράση και κινητοποίηση ΛΕΜΕ ΟΧΙ:

• Στις χιλιάδες παράνομες και αντισυνταγματικές απολύσεις.

• Στη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

• Στην κατάργηση-συγχώνευση των υπηρεσιών και την εκχώρησή τους σε ιδιώτες. 

• Στο ξεπούλημα της Δημόσιας και της Δημοτικής Περιουσίας.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και της κοινωνίας στο συλλαλητήριο της Δ.Ε.Θ. ας είναι η αφετηρία νέων μαζικών, ενωτικών και δυναμικών αγώνων για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και να απαλλαγούμε οριστικά και από αυτούς που τις υπηρετούν.

Έχουμε χρέος, έχουμε ευθύνη, γιατί ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές των μνημονίων, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και των απολύσεων. 

Να τους διώξουμε εμείς…….. πριν μας απολύσουν αυτοί!!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥΣ

Η Οργανωτική εγκύκλιος της Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις ΕΔΩ
Το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...