Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Οι συνδικαλιστές στο στόχαστρο κυβέρνησης και «παρακράτους»

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ελληνική κοινωνία και το εργατικό κίνημα αναβιώνει μνήμες εποχών «Γκοτζαμάνιδων» που γράφτηκαν με μαύρα γράμματα στην ιστορία του τόπου και που ο λαός τις έχει καταδικάσει ανεπίστρεπτα.

Πέρα από τις διώξεις, τη βία των ΜΑΤ και των χημικών που αντιμετωπίζει το συνδικαλιστικό κίνημα στις αντιδράσεις και αντιστάσεις που προτάσσει απέναντι στην μνημονιακή πολιτική της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης των εργαζομένων, έχει μπει και στο στόχαστρο παρακρατικών και φασιστικών συμμοριών που δρουν με την ανοχή της κυβέρνησης.


Οι υπηρέτες και τα μακριά χέρια του κεφαλαίου βρισκόμενοι σε κατάσταση πανικού, βλέποντας να αναπτύσσεται μια νέα δυναμική στο εργατικό κίνημα και τους αγώνες των εργαζομένων να εντείνονται το τελευταίο διάστημα, καταφεύγουν σε ακραίες πρακτικές εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Η καταδικαστέα, αποτρόπαια, εν ψυχρώ δολοφονία του αγωνιστή αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κεραστίνι από  τη συστημική φασιστική συμμορία της χρυσής αβγής, μας κάνει ξεκάθαρο ότι το σύστημα τους «αξιοποιεί» για να «αφανίσει» ότι αντιδρά, αντιστέκεται και βάζει σε κίνδυνο τα συμφέροντα του κεφαλαίου.    

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε δολοφονική, τραμπούκικη επίθεση φασιστικών συμμοριών που στόχο έχουν την καταστολή της αγωνιστικότητας και της μαχητικότητας των συνδικαλιστών όπως η επίθεση που έγινε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 6.00 το πρωί, εις βάρος του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα και μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Χρήστου Παναγιωτόπουλου.

Οι απάνθρωπες και δολοφονικές επιδρομές στο συνδικαλιστικό κίνημα, σε συλλογικότητες, σε αγωνιστές, σε γραφεία και μέλη των κομμάτων της Αριστεράς έχουν ως αποστολή, να σπείρουν το φόβο και τον τρόμο, για να εμποδίσουν την αγωνιστική αντίσταση του λαού, να αποτρέψουν την πολιτική ανατροπή, που όλο και πιο δυναμικά διεκδικούν οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός.
               
Σεπτέμβριος 2013                ΑΣΚ – ΟΤΑ

Η καταγγελία της ΑΣΚ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...