Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Με το καλημέρα της σχολικής χρονιάς ο υπ. Παιδείας έστειλε το μήνυμα για ιδιωτική εκπαίδευση.



Και ενώ ο υπουργός Παιδείας κ.Κ. Αρβανιτόπουλος προτίμησε να τιμήσει με την παρουσία του τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα αντί των δημόσιων σχολείων των πειραϊκών συνοικιών, Καμίνια, Παλιά Κοκκινιά, Αγ. Σοφιά, στέλνοντας προς την κοινωνία σαφές το μήνυμα της απαξίωσης και της διάλυσης  της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, οι καθηγητές της ΕΛΜΕ Πειραιά διαδήλωναν δυναμικά στους δρόμους της πόλης πλαισιωμένοι από μαθητές και γονείς,  στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στον κ. Αρβανιτόπουλο και την μνημονιακή συγκυβέρνηση που υπηρετεί, για το τι έχει να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες με την έναρξη της Πανελλαδικής πενθήμερης επαναλαμβανόμενης απεργίας που ξεκινούν στις 16 του Σεπτέμβρη ενάντια στην εφαρμοζόμενη νεοφιλελεύθερη πολιτικής τους, που θέλει εκπαίδευση και μάθηση μόνο για λίγους.
Ακολουθεί δημοσίευμα από : reportaznet.

Γύρισε την πλάτη στα δημόσια σχολεία του Πειραιά ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. 

Από όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια της περιοχής επέλεξε να επισκεφθεί στον καθιερωμένο αγιασμό, το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο...

της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς! 


Την πρώτη ημέρα έναρξης του σχολικού έτους ο πειραιώτης υπουργός αρμόδιος για την Παιδεία βρέθηκε στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς. 


Εκεί, οι γονείς πληρώνουν δίδακτρα τουλάχιστον 400 ευρώ τον μήνα για το νηπιαγωγείο (χωρίς το κόστος των υπόλοιπων δραστηριότητων), ενώ οι τιμές ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο στο Δημοτικό Σχολείο.


Δηλαδή, για να πάει ένας γονιός το παιδί στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο που επισκέφθηκε ο υπουργός Παιδείας, θα χρειαστεί να πληρώσει για δίδακτρα σχεδόν όσο είναι σήμερα ένας βασικός μισθός! 


@Μήπως, αυτό ήταν το μήνυμα που ήθελε να περάσει με το πρώτο κουδούνι ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος;

δημοσίευσε ...