Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Γιώργος Χαρίσης: Ο αγώνας των σχολικών φυλάκων είναι αγώνας όλων των εργαζομένων

Δήλωση του Γιώργου Χαρίση*

Δώδεκα σχολικοί φύλακες ξεκίνησαν χθες από τη Θεσσαλονίκη τη μεγάλη πορεία αγώνα και αλληλεγγύης για την Αθήνα.

Με σύνθημα: ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ «ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ» ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΑΝΕΧΕΙΑΣ-ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ φιλοδοξούν και φιλοδοξούμε όλοι, η πρωτοβουλία τους αυτή να στηριχτεί και να αγκαλιαστεί απ’ όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Θέλουμε να μετεξελιχθεί σ’ ένα κύμα αλληλεγγύης και σε μια μεγάλη πορεία, όπου στο δρόμο θα πολλαπλασιάζεται και στο τέλος να γίνει μια μεγάλη διαδήλωση υποδοχής και έκφρασης της αντίθεσης στις μνημονιακές πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές όλων μας.

Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να βάλει ένα στοίχημα και να κάνει τα πάντα για να το κερδίσει.
Το στοίχημα είναι ότι κανένας εργαζόμενος που μπήκε ή θα μπει σε διαθεσιμότητα δεν θα απολυθεί. Θα κάνουμε τα πάντα για να ακυρώσουμε αυτούς τους νόμους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν μεγάλη δύναμη. Οι δώδεκα σχολικοί φύλακες που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνουν 12.500 χιλ πεζοπόροι, όσοι έχουν βγει σε διαθεσιμότητα και πρέπει να γίνουν δεκάδες χιλιάδες, γιατί ο αγώνας τους δεν είναι συντεχνιακός, είναι αγώνας όλων μας.

Γίνεται πλέον, μετά και από τις τελευταίες μαζικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, στους ΟΤΑ και τα νοσοκομεία, παντού στο δημόσιο, φανερό ότι ο αγώνας πρέπει να πάρει ευρύτερο χαρακτήρα, να θέσει ως προτεραιότητα την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα και να είναι ένας αγώνας διάρκειας, που ως βασικό αίτημα θα είναι η ανατροπή των μνημονιακών κυβερνητικών πολιτικών και της δικομματικής κυβέρνησης της καταστροφής.

Αθήνα 29 Σεπτέμβρη 2013
*Ο Γιώργος Χαρίσης είναι μέλος της Ε/Ε ΑΔΕΔΥ και πρώην αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

δημοσίευσε ...