Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Πως το σύστημα συγκαλύπτει «ημέτερους» και προπαγανδίζει άθλια τους εργαζόμενους

Μεγαλύτερη απόδειξη από την κόντρα ευθυνών που έχει ξεσπάσει μεταξύ υπουργού Εσωτερικών και περιφερειάρχη Αττικής για το πως χειρίστηκε «βρώμικα» το σύστημα της εξουσίας το θέμα των «επίορκων» για να επηρεάσει την κοινή γνώμη και να στρέψει την κοινωνία κατά των εργαζομένων, δεν νομίζουμε ότι μπορεί να υπάρξει.

Απτό παράδειγμα συγκάλυψης επίορκου υπαλλήλου από το ίδιο το σύστημα, που χρησιμοποίησε το θέμα των επίορκων για να προπαγανδίσει άθλια τους δημόσιους υπαλλήλους και να τους παρουσιάσει ως διεφθαρμένους και τεμπέληδες , αποτελεί η περίπτωση υπαλλήλου του ΕΔΣΝΑ που φαίνεται ότι παρά τις καταγγελίες «ανώνυμες» και επώνυμες για τα ποινικά αδικήματα που διώκεται, απολάμβανε όχι μόνο την ασυλία του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ κ. Γ. Σγουρού, αλλά και την «αναβάθμισή» του από οδηγό σε υπεύθυνο φύλαξης του ΧΥΤΑ Φυλής!!!

Οι αλληλοκατηγορίες δε που εκτοξεύονται «ένθεν και ένθεν», ΕΔΣΝΑ και υπουργείου Εσωτερικών κάνουν ξεκάθαρες τις ευθύνες και των δύο πλευρών, που αποτελούν μέρος του ίδιου συστήματος και αποκαλύπτουν πως για ψηφοθηρικούς και άλλους δικούς τους λόγους χρησιμοποιούν την νομοθεσία κατά το δοκούν για να καλύπτουν «ημέτερους».

Ο κ. Σγουρός εμφανώς ευρισκόμενος σε απολογητικό παραλήρημα και προσπαθώντας να αποτινάξει τις δικές του ευθύνες, ζητά να γίνει σε «κάποιους» μέχρι και ορός αλήθειας, ενώ δεν παραλείπει να κάνει και συστάσεις για λάθη στον υπουργό εσωτερικών, ο οποίος είχε με δηλώσεις του καταλογίσει ευθύνες στον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ και ο οποίος εξαναγκάστηκε να ανακινήσει το θέμα ύστερα από καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο του και φυσικά από την μεγάλη δημοσιότητα που είχε δοθεί.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του, οι οποίες είναι δημοσιευμένες στο aftodioikisi.gr, ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ κ.Γ. Σγουρός , ανάφερε ότι :

«Μια υπόθεση που ξεκίνησε το 2011, πριν καν αναλάβω Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, έφτασε επίσημα στο γραφείο μου μετά από δυόμισι χρόνια σήμερα στις 3 το μεσημέρι. Και κάποιοι έχουν το θράσος να κατηγορούν εμένα για  καθυστέρηση στον πειθαρχικό έλεγχο. Θα πρότεινα να κάνουν τον ορό της αλήθειας.  Σήμερα ήρθε το επίσημο έγγραφο στον ΕΔΣΝΑ, σήμερα τέθηκε σε αργία ο υπάλληλος.  Είμαι περίεργος να δω αν οι «θεματοφύλακες» της νομιμότητας και της διαφάνειας, θα αναζητήσουν  ευθύνες για αυτή την καθυστέρηση στην ενημέρωσή μας. Θα αναζητήσει  κανείς ευθύνες για να βρει ποιος «έπνιξε» το έγγραφο;
 
Εγώ την καταγγελία που είχα στις 14 Ιανουαρίου 2013, την διαβίβασα στην Εισαγγελία στις 16 Ιανουαρίου. Έκτοτε ο Σύνδεσμος δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση. Κάποιοι πετάνε πυροτεχνήματα και νομίζουν ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο. 

Οι δικές μου ενέργειες προκύπτουν από έγγραφα. Οι δικές τους; Γιατί κάποιοι ευαισθητοποιήθηκαν τώρα; Σε αυτό τον κατήφορο δεν τους ακολουθώ. Προτιμώ να ασχοληθώ με τα σοβαρά προβλήματα του ΕΔΣΝΑ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι κρίμα όμως,  να παραπλανούν κάποιοι, με τόσο απροκάλυπτο τρόπο  τον Υπουργό και να τον οδηγούν σε λάθη. Κύριε Υπουργέ, φοβού τη μισή αλήθεια, μπορεί να κρατάς τη λανθασμένη μισή…».

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα είχε προηγηθεί δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργού εσωτερικών κ. Γ.Μιχελάκη για «επίορκους» υπαλλήλους του ΕΔΣΝΑ που τυγχάνουν την «προστασία» του Συνδέσμου και του προέδρου του Δ.Σ. κ. Γιάννη Σγουρού.

Ενώ έκθετο αφήνει τον κ.Σγουρό και η παρέμβαση στο Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακού Σύμβουλου Αττικής με τον συνδυασμό «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» κ. Δημήτρη Τσουκαλά που για το ίδιο θέμα είπε : «δεν μπορώ παρά να σας θυμίσω ανάλογη παρέμβασή μας πριν από ένα χρόνο στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Όχι μόνο δεν ενεργήσατε, αλλά τα βάλατε με τους συνδικαλιστές-εργαζόμενους»

Το δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ  ΕΔΩ

οι αλληλοκατηγορίες των δύο πλευρών ΕΔΩ

δημοσίευσε ...