Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Δ. Πειραιά : Αυθαίρετες και αυταρχικές μετακινήσεις εργαζομένων για να διαλυθούν τα τμήματα



ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ                      
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πειραιάς 1/9/2013

Η δημοτική αρχή Πειραιά συνεχίζει την υλοποίηση του σχεδίου της για την οριστική απαξίωση και διάλυση του συνεργείου επισκευής και συντήρησης οχημάτων και μηχανημάτων της διεύθυνσης Καθαριότητας, προκειμένου να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του και να το παραδώσει στα χέρια του εργολάβου – ιδιώτη όπως έχει αποφασίσει. (4.000.000 ευρώ δεν είναι λίγα για την συντήρηση καινούργιων οχημάτων!!!)
Δυστυχώς στην υλοποίηση των σχεδίων της η δημοτική αρχή βρίσκει πρόθυμους συναδέλφους, που δεν ήταν τυχαία η τοποθέτησή τους σε θέσεις «ευθύνης» με απόφαση δημάρχου χωρίς να τους έχει κρίνει το υπηρεσιακό συμβούλιο για την θέση αυτή, οι οποίοι εκτελούν υποτελικά τις εντολές της και διαφαίνεται από τις ενέργειές τους, ότι βρίσκονται σε «διατεταγμένη υπηρεσία»  διευκολύνοντας έτσι το «έργο» της δημοτικής αρχής, εις βάρος όμως των συναδέλφων τους.
Η Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση καταγγέλλει την αυθαίρετη και αυταρχική απόφαση του προϊσταμένου του τμήματος συνεργείου επισκευής και συντήρησης οχημάτων και μηχανημάτων για την μετακίνηση συναδέλφου τεχνίτη οχημάτων από το συνεργείο στο Parking του Δημαρχείου προκειμένου να κάνει τον φύλακα και τον παρκαδόρο, που φυσικά δεν είναι μέσα στα καθήκοντά του.  
Είναι ξεκάθαρο ότι οι μετακινήσεις αυτού του είδους, που είχαμε και στο παρελθόν, αλλά και η εξαίρεση του τμήματος από τις προσλήψεις που έχουν προκηρυχθεί στην διεύθυνση καθαριότητας (215 οδηγοί και εργάτες οκτάμηνης διάρκειας), παρά του ότι είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα,  στοχεύουν στην υποστελέχωση του τμήματος από τεχνίτες εργαζόμενους και στην οριστική του διάλυση, για να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντα του εργολάβου που έχει η δημοτική αρχή συμφωνήσει να το αναλάβει.
Η Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση απαιτεί από την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών του Δήμου Πειραιά να συμπαραταχθεί μαζί μας και να διεκδικήσουμε δυναμικά την επαναφορά όσων συναδέλφων έχουν μετακινηθεί αυθαίρετα σε άλλες υπηρεσίες και την ένταξη του τμήματος συνεργείου επισκευής και συντήρησης στις προσλήψεις που έχουν προκηρυχθεί για την διεύθυνση Καθαριότητας, με ικανό αριθμό τεχνιτών ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί το τμήμα στις ανάγκες του.
Συνάδελφοι,
η τρέχουσα χρονική περίοδος είναι πολύ κρίσιμη για το εργατικό κίνημα και πρέπει να βρει όλα τα στρώματα της λαϊκής και εργατικής τάξης ενωμένα ενάντια στον κανιβαλισμό - «ο θάνατος σου η ζωή μου»,  που επιχειρεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση και οι υπάκουοι σε αυτήν δήμαρχοι, για να περνούν τα αντιλαϊκά και αντεργατικά καταστροφικά μέτρα.
Να καταλάβουμε ότι κανένας δεν μπορεί να διασωθεί μόνος του από τη συνεχιζόμενη λαίλαπα της μνημονιακής πολιτικής των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων και της ανεργίας, των χαρατσιών - της υπερφορολόγησης και της κατάσχεσης των σπιτιών μας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης μας, για την «ανάπτυξη» των τραπεζών και των τοκογλύφων δανειστών.
Να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν πρόκειται να πάρουν πίσω οι μνημονιακοί υπηρέτες της τρόικας και του κεφαλαίου, από αυτά που ενυπόγραφα τους έχουν υποσχεθεί.
Και αποφασισμένοι για ρήξη και αγώνα, όλοι οι κλάδοι εργαζομένων, με σύμμαχο την κοινωνία που δοκιμάζεται, να δημιουργήσουμε ένα πλατύ μέτωπο για μάχη διαρκείας μέχρι την ανατροπή των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και εκείνων που τις εφαρμόζουν, συγκυβέρνηση και ταυτισμένοι με αυτήν αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ήδη τα συνδικάτα έχουν εξαγγείλει αγώνα διαρκείας αρχής γενομένης το Συλλαλητήριο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 7 Σεπτεμβρίου και από τις 16 Σεπτεμβρίου 2013 απεργιακές κινητοποιήσεις.
Επιτακτική ανάγκη είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών για πραγματοποίηση ανοικτής γενικής συνέλευσης όλων των εργαζομένων του δήμου Πειραιά για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την οργάνωση της δράσης μας και της ενοποίησης μας με άλλους κλάδους εργαζομένων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά για συντονισμό του αγώνα μας.
Για την Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση ο αγώνας διαρκείας που δεν δόθηκε συντονισμένος χτες μπορεί και πρέπει να δοθεί σήμερα με όλες τις δυνάμεις της εργατικής τάξης ενωμένες και ένας τέτοιος αγώνας μόνο, μπορεί να φέρει ελπιδοφόρα αποτελέσματα στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

           Σεπτέμβριος 2013                                 ΕΛ.ΑΓ.ΕΚ.

δημοσίευσε ...