Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργούμε και καλούμε

*της Ελένης Ζωγραφάκη
   
Απεργούμε. Δεν είμαστε μαθηματικοί, φιλόλογοι, γαλλικής, καλλιτεχνικών, πληροφορικής, φυσικής αγωγής, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, αλλά συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη υπηρετώντας το δημόσιο σχολείο.

Δεν είμαστε αριθμοί που μπαίνουμε στα λογιστικά βιβλία των Μνημονίων και περισσεύουμε, αλλά άνθρωποι που απαιτούμε το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια.
Δεν είμαστε απαθείς απέναντι στον συνάδελφο που απολύθηκε, αλλά αγωνιζόμαστε για να επιστρέψει στη θέση του.

Δεν θέλουμε ένα σχολείο όπου θα κυριαρχούν ο φόβος, η μιζέρια, η ανασφάλεια, η γκρίνια, αλλά επειδή αγαπάμε τη δουλειά μας, θέλουμε στο σχολείο να επικρατεί κλίμα ασφάλειας, εμπιστοσύνης, δημιουργίας.

Δεν είμαστε αδιάφοροι για τον μαθητή μας που τόσα χρόνια του έχουν στερήσει τη χαρά της γνώσης, αλλά τώρα του στερούν και το ίδιο το σχολείο.

Δεν είμαστε αναίσθητοι μπροστά στο δράμα της κοινωνίας, που δεν μπορεί να επιβιώσει, ενώ κάποιοι από εμείς κοιτάμε να σώσουμε τον εαυτό μας.

Γι' αυτό απευθύνουμε κάλεσμα

Σε όλα τα συνδικάτα για συντονισμό της δράσης μας ώστε να εκφραστεί αγωνιστικά και συντεταγμένα η ανάγκη υπεράσπισης της εργασίας, των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.

Σε όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία να στρατευθεί μαζί μας για να υπερασπιστούμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά που καταστρέφονται και το μέλλον του τόπου που υπονομεύεται.

Σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να στηρίξουν τους αγώνες των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων. Όσες δυνάμεις δεν το έχουν πράξει έως τώρα, καλούνται να δώσουν πειστικές απαντήσεις στην κοινωνία για τη στάση τους αυτή.

*Η Ελένη Ζωγραφάκη είναι αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ

Δημοσιεύτηκε στην avgi.gr


ΑΣΚ-ΟΤΑ :
Σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12.00 το μεσημέρι η ΟΛΜΕ μαζί με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα πραγματοποιούν Συλλαλητήριο στα Προπύλαια, η ΑΔΕΔΥ έχει προκυρήξει γι' αυτό τον λόγο στάση εργασίας από τις 11.30π.μ. σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική και σε όποιες άλλες πόλεις πραγματοποιηθούν παρόμοια συλλαλητήρια, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να πάρουν ενεργά μέρος στην αγωνιστική δράση διαρκείας που και η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει για την εβδομάδα που διανύουμε.


Μοναδική επιλογή των εργαζομένων είναι 
ο κοινός και συντονισμένος αγώνας. 

Κανένας μόνος του και ηττημένος.

Όλοι μαζί σε ένα πανεργατικό, παλλαϊκό μέτωπο ανατροπής.

δημοσίευσε ...