Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Τρόμαξε το μνημονιακό μπλοκ - ΟΛΜΕ και άλλοι φορείς του δημοσίου έδωσαν το σύνθημα της αντεπίθεσης

Καθολική η συμμετοχή στην απεργία των καθηγητών!

Καθολική και η συμμετοχή στι απεργίες φορέων του δημοσίου!

Καθολική και αγωνιστική υπήρξε σήμερα, Δευτέρα (16/9), η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργιακή κινητοποίηση που άγγιξε το 100%.

Εξίσου καθολική και μαχητική υπήρξε και η συμμετοχή των εργαζομένων στις σημερινές Δευτεριάτικες (16/9) απεργιακές κινητοποιήσεις σε φορείς του Δημοσίου όπως ο ΟΑΕΔ, τα ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.
Από τα χαράματα της Δευτέρας (16/9) εκτυλίσσονται δυναμικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις από εργαζόμενους σε διάφορους κεντρικούς εργασιακούς χώρους και Υπουργεία στην Αθήνα, όπως των εργαζομένων του ΟΣΕ στα γραφεία του ΟΣΕ στην Καρόλου, των εργαζομένων του ΟΑΕΔ στο Υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς, των σχολικών φυλάκων στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασ. Σοφίας, όπου είχαμε και επίθεση των ΜΑΤ.

Στάση εργασίας έχει κυρηχθεί στο Δημόσιο από τις 11:30 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Μέγα πλήθος και μέγα αγωνιστικό πάθος υπήρξε στις πρωτοφανείς σε όγκο και μαχητικότητα συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας από εκπαιδευτικούς κα εργαζόμενους του Δημοσίου.


Από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια στην Αθήνα, βούλιαξε πραγματικά το κέντρο της Αθήνας και πλημμύρισε από ελπιδοφόρα συνθήματα και μηνύματα.

Τη συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα συνδιοργάνωσαν οι Ομοσπονδίες: ΟΛΜΕ, ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία), ΟΔΠΤΕ (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπάιδευσης), ΟΑΕΔ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ), ΠΟΣΕ ΙΚΑ (Πανελλήνια Ομ. Συλλ. Εργαζομένων ΙΚΑ), ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής).
Παράλληλα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας όπως στη Θεσσαλονίκη και στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκαν πρωτοφανείς σε όγκο και σε παλμό συγκεντρώσεις και πορείες. Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη στο συλλαλητήριο που προγραμματίστηκε στο Άγαλμα του Βενιζέλου συμμετείχαν καθηγητές, σχολικοί φύλακες καθώς και διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, ενώ μαζί τους ενώθηκαν και οι απεργοί των ασφαλιστικών ταμείων.

Στα Ιωάννινα, παρά τον βροχερό καιρό, το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, με εξαιρετικό παλμό και μαζική παρουσία εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ.

Στοιχεία από iskra

δημοσίευσε ...