Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Άρχισε το ξήλωμα των υπηρεσιών στο δήμο Αμαρουσίου

Πιστή στο νεοφιλελεύθερο δόγμα της αποδόμησης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των δήμων, το σύστημα Πατούλη άνοιξε το χορό των ιδιωτικοποιήσεων, όπως είχε προβλέψει από καιρό η δημοτική κίνηση “ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ».
Με  αποφάσεις της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, παραχωρήθηκαν στην «Αναπτυξιακή Α.Ε Δήμου Αμαρουσίου» (επιχείρηση με κύριο μέτοχο το δήμο Αμαρουσίου, που όμως είναι ανώνυμη εταιρία και λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια) τα αθλητικά και τα πολιτιστικά προγράμματα του δήμου καθώς και η ανακύκλωση των απορριμμάτων.
 

Με τη σειρά της η «Αναπτυξιακή Α.Ε.» θα παραχωρήσει αυτές τις υπηρεσίες σε ιδιώτες που θα λειτουργήσουν με κριτήριο το κέρδος τους και όχι τις ανάγκες των πολιτών.
 
Οι δομές του δήμου απαξιώνονται.
 
Το μέλλον των εργαζόμενων σε αυτές είναι αβέβαιο με δεδομένη την πολιτική της κυβέρνησης για τους Ο.Τ.Α.
 
Οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα περισσότερα και οι υπηρεσίες σταδιακά θα υποβαθμίζονται ποιοτικά. Αυτό δείχνει η παγκόσμια εμπειρία.
 
Η υπηρεσία καθαριότητας συνεχίζει να απαξιώνεται εδώ και καιρό.
 
Το προσωπικό ελαττώνεται καθημερινά, οι «κολλητοί» βολεύονται στα γραφεία, ο στόλος των απορριμματοφόρων έχει  πολλά λειτουργικά προβλήματα (μέχρι πριν μια βδομάδα τα οχήματα κυκλοφορούσαν ανασφάλιστα), οι χώροι των συνεργείων είναι ακατάλληλοι, παράνομοι και απαράδεχτοι ως εργασιακό περιβάλλον.
 
Με τις πρόσφατες αποφάσεις της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου ιδιωτικοποιείται η ανακύκλωση και η  μεταφορά των ογκωδών αντικειμένων.
 
Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), που αποτελείται από τους «κολλητούς» του συστήματος Πατούλη, θα προσλάβει προσωπικό με μοναδικό κριτήριο την ψήφο στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
 
Θα χρηματοδοτηθεί από το Δήμο και το Ε.Σ.Π.Α. για να εξυπηρετήσει της προεκλογικές ανάγκες του συστήματος Πατούλη, με τα λεφτά των δημοτών.
 
Οι υπηρεσίες του δήμου, σκόπιμα υποβαθμίζονται και οι εργαζόμενοι θα ονομαστούν «πλεονάζοντες» και θα τεθούν σε «διαθεσιμότητα – κινητικότητα»
 
Το επόμενο βήμα θα είναι η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής όλων των απορριμμάτων, όπου τα λεφτά είναι πολλά  και οι μεγάλες εταιρίες είναι έτοιμες!
 
Ο κ. Πατούλης που ορκιζόταν πως καμία ιδιωτικοποίηση στο δήμο δεν θα περάσει πουλάει τους εργαζόμενους και τους πολίτες πιστός στα αφεντικά του, στην κυβέρνηση.
 
Τρώει και πίνει με τους Σαμαρά – Μιχελάκη, εναγκαλίζεται με τον Φούχτελ και εφαρμόζει στο ακέραιο τα ραβασάκια που του δίνουν, ελπίζοντας πως θα εξασφαλίσει το πολιτικό του μέλλον.
 
Ποιος θα τον πιστέψει από δω και πέρα;
 
Τέλος η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» υπενθυμίζει πως το διοικητικό συμβούλιο της «Αναπτυξιακής Α.Ε.», είναι διορισμένο από τον δήμαρχο χωρίς καμία συμμετοχή της μειοψηφίας παρόλο που αυτό έχει ζητηθεί πολλές φορές.
 
Το πάρτι με τους ιδιώτες ξεκίνησε και η παρουσία των ενοχλητικών δημοτικών συμβούλων χαλάει την ατμόσφαιρα. 
 
Μαρούσι 15.09.2013
Δημοτική Κίνηση
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

δημοσίευσε ...