Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Δευτέρα 20/01/2014 στην Ευελπίδων: Η βία στο εδώλιο του κατηγορουμένου

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, θα αναβιώσουν οι σκηνές βίας και τρομοκρατίας, που διεξάχθηκαν στην Αθήνα πριν δυόμιση χρόνια, στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις, στις 28 και 29 Ιούνη 2011, όπου έπεσαν τόνοι χημικών από τις δυνάμεις καταστολής και οδηγήθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, με ανοιγμένα κεφάλια, στα νοσοκομεία.

Η τότε μνημονιακή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πίστευε ότι, με τη βία και την τρομοκρατία, θα ανέκοπτε την οργή του λαού απέναντι στα πρωτοφανή αντιλαϊκά και αντεργατικά της μέτρα. Η ζωή έδειξε το αντίθετο. Με την πάλη του λαού και παρά τις κοινοβουλευτικές τους μεταμφιέσεις, αναγκάστηκαν να οδηγηθούν σε εκλογές, όπου τα αποτελέσματά τους άλλαξαν το πολιτικό σκηνικό.


Η Αυτόνομη Παρέμβαση πιστεύει ότι, οι ανατροπές που συντελούνται σήμερα σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, επιφέρουν ωδίνες στο αστικό πολιτικό σύστημα, οι οποίες με την πάλη του λαού και των εργαζομένων, μπορεί να γεννήσουν μια νέα κατάσταση, που θα οδηγήσουν στην ανατροπή αυτών των πολιτικών και των αιτιών που τις δημιουργούν και να ανοίξουν το δρόμο για προοδευτικές αλλαγές σε όφελος του λαού και του τόπου.


Αυτή την προοπτική φοβούνται η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η Ευρωπαϊκή Ένωση και γι’ αυτό χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να την ακυρώσουν.


Το τελευταίο ιδιαίτερα διάστημα εντείνεται η βία, η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός και δεκάδες συνδικαλιστές οδηγούνται στα δικαστήρια, ενώ λαϊκές και εργατικές κινητοποιήσεις βγαίνουν παράνομες.


Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι, με τα βάρβαρα μέτρα που συνεχίζει να παίρνει σε βάρος της κοινωνίας, με τη διάλυση των υπηρεσιών της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας, με την αυξανόμενη ανεργία και τις απολύσεις, τις πλειστηριασμοί σπιτιών και τις διακοπές ρεύματος και νερού σε δεκάδες νοικοκυριά, οι λαϊκές-εργατικές αντιδράσεις θα ενταθούν την επόμενη περίοδο, ενώ οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές μπορεί να σημάνουν την πλήρη κατάρρευσή της.


Μοναδικό της όπλο λοιπόν είναι η βία και η τρομοκρατία και γι’ αυτό έχει μεγάλη αξία, τη Δευτέρα 20/01/2014, που η βία βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, όπου κατηγορούμενοι είναι το κράτος και τα ΜΑΤ και κατήγοροί τους οι συνδικαλιστές και οι πολίτες που βίωσαν την «περιποίηση» απ’ αυτούς τους μηχανισμούς, να παραβρεθούν, να διαδηλώσουν και να συμπαρασταθούν, τα συνδικάτα και άλλοι μαζικοί φορείς και οργανώσεις.


Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί όλους όσους μπορούν,

τη Δευτέρα στις 12μ να παραβρεθούν στα δικαστήρια.
 
Η ανακοίνωση σε word

δημοσίευσε ...