Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Το Πρωτοδικείο Καστοριάς δικαιώνει τους Σχολικούς Φύλακες, παράνομη και αντισυνταγματική η διαθεσιμότητα τους

Με την υπ” αριθμ. 13/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καστοριάς έγινε δεκτή αγωγή δεκαπέντε σχολικών φυλάκων, οι οποίοι απασχολούνταν στον Δήμο Καστοριάς με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Με την συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, η οποία είναι η πρώτη πανελλαδικά σε επίπεδο οριστικής δικαστικής προστασίας ως προς τη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων, όπως επισημαίνει ο πληρεξούσιος δικηγόρος Σπύρος Μπαλατσούκας, υποχρεώνεται ο Δήμος Καστοριάς να συνεχίσει να απασχολεί τους ενάγοντες με τους ίδιους όρους και με την καταβολή των αποδοχών τους, όπως ίσχυαν πριν τεθούν την 23.07.2013 σε διαθεσιμότητα.

Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση καταλήγει σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παραδοχές ως προς το παράνομο και την αντισυνταγματικότητα του μέτρου της διαθεσιμότητας και αναγνωρίζει, ότι η επιλογή των συγκεκριμένων εργαζόμενων έγινε τυχαία και χωρίς καμία αξιολόγηση ως προς τις ικανότητες, τις ανάγκες τους αλλά και τις ανάγκες του ίδιου του Δήμου Καστοριάς.

πηγή aftodioikisi.gr

δημοσίευσε ...