Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Φασιστική απαγόρευση των διαδηλώσεων ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το αποκρουστικό πρόσωπο του αυταρχισμού και της ωμής τρομοκρατίας αποκάλυψε για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση Σάμαρα, κατά τη διάρκεια των σημερινών κινητοποιήσεων ενάντια στη "φιέστα" για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, η κυβέρνηση έχει μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε απροσπέλαστο φρούριο, αποκλείοντας δρόμους και επιστρατεύοντας χιλιάδες αστυνομικούς και όλες τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η φασιστικής έμπνευσης απαγόρευση των διαδηλώσεων συνοδεύτηκε από την "διάλυση" με ΜΑΤ, βία, προσαγωγές και δακρυγόνα της συνέντευξης τύπου που οργάνωσαν το απόγευμα στα προπύλαια Αριστερές οργανώσεις που καλούσαν στη συμμερινή συγκέντρωση ενάντια στην Βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι προφανές ότι το μνημονιακό μέτωπο, έντρομο μπροστά στην κατακραυγή που έχει ξεσηκώσει η πολιτική της Συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλει να επιβάλει συνθήκες "νεκροταφείου" και να καταστείλει κάθε λαϊκή αντίδραση με τη βία και την τρομοκρατία.

Την απαγόρευση κατήγγειλαν τα κόμματα της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ) αλλά και συνδικαλιστικοί φορείς (ΑΔΕΔΥ, Σωματεία Εργαζομένων).

πηγή : ygeionomikoi.gr

δημοσίευσε ...