Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Αυτόνομη Παρέμβαση: Το 2014 να γίνει η χρονιά της ανατροπής

Το 2013 φεύγει αφήνοντας πίσω του τα συντρίμμια μιας απίστευτης ανθρωπιστικής κρίσης.

Τον εφιάλτη της ανεργίας, τη νέα γενιά μετανάστευσης, την φτώχεια και την εξαθλίωση, την κατάργηση εργασιακών-ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία της μνημονιακής κυβέρνησης, την εργοδοτική εκμετάλλευση σε στιγμές παροξυσμού και ασυδοσίας, αυτό είναι το σκηνικό των καπιταλιστικών μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται για 4η χρονιά, από κυβέρνηση και τρόικα για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι όλη την προηγούμενη χρονιά, παρ’ όλο που αγωνίστηκαν σε σκληρές μάχες μεγάλης διάρκειας, αντιστάθηκαν σε λυσσαλέες επιθέσεις, δεν κατάφεραν να βάλουν φρένο στην κοινωνική καταστροφή που συντελείται.

Το 2014 που έρχεται, βρίσκει ήδη χιλιάδες εργαζόμενους στους δρόμους, να αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις, να διεκδικούν τους μισθούς τους, να υπερασπίζονται με αλληλεγγύη τα δικαιώματά τους και την ζωή τους.

Αυτό είναι το μήνυμα για όλους τους εργαζόμενους για το 2014, να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, τις ζωές των παιδιών μας, να αγωνιστούμε με πείσμα, με επιμονή, με αλληλεγγύη, μαζί με όλη την κοινωνία που πλήττεται από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, μαζί με την νέα γενιά που πρέπει να διεκδικήσει το μέλλον της.

Τα συνδικάτα μπορούν να γίνουν μοχλός, για ένα μαζικό εργατικό κίνημα που θα μπει στη πρώτη γραμμή των λαϊκών εξεγέρσεων, για να ανατραπεί το σκηνικό των βάρβαρων πολιτικών που μαστίζει τον λαό και τους εργαζόμενους.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που στην αυγή της νέας χρονιάς θα συγκροτήσουν την νέα εργατική-συνδικαλιστική παράταξη, θα πρωτοστατήσουν για την ανάπτυξη μαζικού ταξικού αγωνιστικού εργατικού κινήματος.

Για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος από τα κάτω, σε μια ζωντανή δημοκρατική αγωνιστική λειτουργία και δράση, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς, με στόχο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι αποκλεισμένοι να ξαναζωντανέψουν τα συνδικάτα, τα μοναδικά όπλα των εργαζομένων, για την οργάνωση της εργατικής-λαϊκής αντεπίθεσης και το πέρασμα από την ήττα στη νίκη.

Το 2014 να γίνει η χρονιά της ανατροπής και του τέλους της κοινωνικής βαρβαρότητας.
31/12/2013

δημοσίευσε ...