Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Γιώργος Χαρίσης: Η ποινικοποίηση και η καταστολή των αγώνων των εργαζομένων δεν θα περάσει.

Στις 10 Ιανουαρίου 2014, μετά από αναβολή (αρχικά ήταν για 3/9/2013) και μετά από την Α11/4511 κλήση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας, δικαζόμαστε όλα τα μέλη, που ήταν τότε στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για τη μεγάλη απεργία του Οκτωβρίου του 2011, ενάντια στις ανατροπές έφερνε η ψήφιση του νέου Μισθολογίου-φτωχολογίου τότε και η "εισαγωγή" των απολύσεων στο δημόσιο με την ένταξη στην εφεδρεία και το λεγόμενο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς χιλιάδων εργαζομένων και που βέβαια σήμερα έχουν πάρει μαζικό χαρακτήρα με τις λεγόμενες διαθεσιμότητες-κινητικότητες-απολύσεις.

Κάναμε δηλ. το αυτονόητο ως εκπρόσωποι των εργαζομένων. Αντίθετα αν δεν το κάναμε θα έπρεπε να κατηγορηθούμε από τους εργαζόμενους..

Οι δικαστές πρέπει να μάθουν ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων απολογούνται στους εργαζόμενους και όχι στους υπηρέτες της εξουσίας, που δυστυχώς έχουν καταντήσει οι ίδιοι μιας και δεν υπάρχει απεργία εργαζομένων, που να μην την έχουν βγάλει παράνομη και καταχρηστική, όπως βέβαια δεν υπάρχει και κανένα συντεχνειακό τους αίτημ, το οποίο να μην το έχουν βγάλει νόμιμο, με ποιο χαρακτηριστική περίπτωση την "έφοδο υφαρπαγής" που έκαναν ενάντια στα αποθεματικά του ΤΕΑΔΥ, για το εφάπαξ, χωρίς μάλιστα οι ίδιοι να έχουν καταβάλει εισφορές, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, που σήμερα τους περικόπτεται η σύνταξη και το εφάπαξ.

Η υποβολή μηνύσεων δεν ήταν κάτι το πρωτότυπο. Μετά από κάθε μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση την τελευταία εικοσαετία τουλάχιστον, μας υποβάλλονταν μηνύσεις από δημάρχους, "ευαίσθητους" πολίτες και εντεταλμένους κρατικούς λειτουργούς και υπαλληλίσκους τους πολιτικού κατεστημένου.

Έτσι το κάθε μέλος που πέρασε από τις διοικήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ διαθέτει στο ενεργητικό του πολλές μηνύσεις, οι οποίες για μας ήταν και είναι παράσημα αγώνα ενάντια στις διαχρονικές αντεργατικές πολιτικές.

Όλες οι μηνύσεις μέχρι τώρα, μετά την προκαταρκτική ανάκριση έμπαιναν στο αρχείο. Πρώτη φορά όμως μια τέτοια μήνυση φτάνει στο ακροατήριο. Είναι τυχαίο; Πιστεύουμε όχι, γιατί και αυτό το γεγονός εντάσσεται στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, μετά τις επιστρατεύσεις ολόκληρων κλάδων εργαζομένων, που και τέτοιες έχει πολλές στο ενεργητικό της ο κλάδος των δημοτικών υπαλλήλων.

Ποιο συγκεκριμένα στον καθένα μας έχει έρθει κλήση που μας καλεί στις 10 Ιανουαρίου, ώρα 9πμ στο Α' μονομελές πλημμελειοδικείο Αθήνας για να δικαστούμε, ατομικά και συλλογικά "... ως υπαίτιος του ότι:
"Κατηγορούνται ως υπαίτιοι ότι στο Κολωνάκι, στα Εξάρχεια, στην Ομόνοια, στο Παγκράτι, στον Νέο Κόσμο, στον Βοτανικό, στο Γκάζι, στον Κολωνό, στα Σεπόλια, στα Άνω Πατήσια , στην Κυψέλη, στον Άγιο Παντελεήμονα, στους Αμπελόκηπους, στη Δάφνη, στον Βύρωνα, στην Ηλιούπολη, στην Καισαριανή, στο Γαλάτσι, στον Άλιμο, στην Αργυρούπολη, στη Γλυφάδα, στο Παλαιό Φάληρο, στη Νέα Σμύρνη, στην Καλλιθέα, στο Μοσχάτο, στον Άγιο Δημήτριο, στο Ζωγράφου και στο Σύνταγμα την 12-13/10/2011 με πρόθεση προκάλεσαν ρύπανση του περιβάλλοντος, ως τέτοιου νοουμένου το σύνολο των φυσικών και ανθρωπογενών παραγόντων και στοιχείων που βρίσκονται σε αλληλεπίδραση και επηρεάζουν την οικολογική ισορροπία, την ποιότητα της ζωής, την υγεία των κατοίκων, την ιστορική και πολιτιστική παράδοση και τις αισθητικές αξίες, με την μη αποκομιδή στερεών αποβλήτων από αστικές περιοχές.

Ειδικότερα, στους ανωτέρω τόπους και χρόνο, ως μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ ΟΤΑ) έλαβαν απόφαση να μην πραγματοποιείται αποκομιδή, μεταφορά και διαχείριση απορριμμάτων κατά το χρονικό διάστημα από 10-10-2011 έως 21-10-2011, με συνέπεια οι κάδοι προσωρινής εναπόθεσης των απορριμμάτων να είναι υπερπλήρης, τα απορρίμματα να συσσωρεύονται σε μεγάλη έκταση πέριξ των κάδων και να διασκορπίζονται στα πεζοδρόμια και στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Για την παράβαση των άρθρων: 1, 12, 14, 18, 26παρ.1, 51, 53, 57, 79, ΠΚ και άρθρ. 1,2,12, 28παρ.1α Ν.1650/86 (ως το άρθρο 28 ίσχυε πριν αντικ. από το άρθρο 7 Ν.4042/2012-ΦΕΚ Α' 24/13-2-2012)".
Αυτά λοιπόν λέει το κατηγορητήριο!

Το θέμα αυτό δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Αποδεικνύεται ότι όσο εφαρμόζονται αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα, τόσο θα αυξάνεται ο κρατικός αυταρχισμός και η τρομοκρατία και θα χρησιμοποιούνται οι κρατικοί μηχανισμοί καταστολής και η δικαιοσύνη για την καταστολή των αγώνων εργαζομένων και του λαού μας.

Στις 10 Γενάρη δεν θα πρέπει να είναι μόνο οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ, οι οποίοι πρέπει να συμμετέχουν με αγωνιστική κινητοποίηση, αλλά και οι άλλοι κλάδοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ιδιαίτερα αυτοί που είναι σε επιστράτευση.

Το θέμα είναι τέλος και πολιτικό και θα πρέπει να τεθεί και σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο, ιδιαίτερα από τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς.

δημοσίευσε ...