Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Οι φοβέρες του κ. Μιχελάκη πιάνουν τόπο στους δημάρχους;

Όπως τελικά φαίνεται οι φοβέρες της εγκυκλίου Μιχελάκη για πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις στους αιρετούς αν δεν χρησιμοποιήσουν όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να ακυρωθούν οι πρωτόδικες αποφάσεις που δικαίωσαν τους επί χρόνια συμβασιούχους και οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μετατρέποντας τη σύμβασή τους σε αορίστου χρόνου, πιάνουν τόπο. Σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήγουμε κρίνοντας από την στάση του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας κ. Γιώργου Καπλάνη που προσέτρεξε από τους πρώτους να καλέσει την οικονομική επιτροπή του Δήμου για να λάβει απόφαση άσκησης έφεσης.
Υποχρέωση του συνδικαλιστικού κινήματος στους Ο.Τ.Α είναι να αποτρέψει κάθε προσπάθεια των αιρετών για εκτέλεση των μνημονιακών εντολών που στοχεύουν σε απολύσεις εργαζομένων, να ανατραπούν  οι  σχεδιασμοί τους που θέλουν 6.000 εργαζόμενους στον «καιάδα» της ανεργίας.

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της Αυτόνομης Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Δήμου Αγ. Βαρβάρας που καλεί την πλειοψηφική ηγεσία του Σωματείου και τους εργαζόμενους να αντιδράσουν και κινηματικά να δώσουν ηχηρή απάντηση στις μνημονιακές εντολές που στοχεύουν σε απολύσεις εργαζομένων.


Από τους πρώτους φαίνεται να «τσίμπησε» ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ.Γιώργος Καπλάνης και η Δημοτική αρχή στις απειλές Μιχελάκη. Εσπευσμένα καλεί την οικονομική επιτροπή του δήμου να συνεδριάσει για να αποφασίσει τι ; Την διακοπή εργασίας και την αφαίρεση του μεροκάματου που μ’ αυτό επιβιώνουν 30 οικογένειες συναδέλφων, στους οποίους μετατρέπεται η σύμβασή τους σε Αορίστου Χρόνου ύστερα από απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης; 


Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας παρά την αντιμνημονιακή εικόνα που εναγωνίως προσπαθεί επικοινωνιακά να εμφανίσει, στηρίζει με τη στάση του τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και υλοποιεί στο ακέραιο τις εντολές της. 


Η εγκύκλιος Μιχελάκη αυτό ακριβώς το σκοπό είχε, να τρομοκρατήσει τους άτολμους και να δώσει άλλοθι σ’ αυτούς που κρύβονται πίσω από τους μνημονιακούς νόμους. 


Η Δημοτική αρχή της Αγίας Βαρβάρας για ακόμη μία φορά δείχνει με ποιανού το μέρος είναι και καλεί την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014 την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου για να πάρει απόφαση προκειμένου να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου που δικαίωσε τους συναδέλφους. 


Εξαντλεί όλα τα ένδικα μέσα( εντολή εγκυκλίου  Μιχελάκη), για να ικανοποιήσει την κυβέρνηση και την τρόικα στο ανθρωποκτόνο μέτρο των απολύσεων. 


Το μονοπαραταξιακό προεδρείο του Σωματείου μας ενώ θα έπρεπε να πρωτοστατήσει και να καλέσει τους εργαζόμενους σε αγώνα για να αποτρέψουν κάθε απόφαση της δημοτικής αρχής που έρχεται σε αντίθεση με τα δικαιώματα των εργαζομένων, «στρουθοκαμηλίζει» επιμένοντας στην απραξία και ακινησία που το διακατέχει στα εσωτερικά προβλήματα που διαχρονικά παρουσιάζονται. 


Η Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας καλεί τον πρόεδρο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου μας να μην συζητήσουν το θέμα και να μην προβούν σε καμία λήψη απόφασης αντίθετα να κάνουν χρήση της παραγράφου 4 του άρθρου 72 του νόμου 3852/2010 περί αρμοδιοτήτων της Οικονομικής Επιτροπής των δήμων και να παραπέμψει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας του. 


Καλούμε την πλειοψηφική ηγεσία που αποτελεί και το προεδρείο του Σωματείου μας να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και να παρθεί απόφαση για συγκέντρωση των εργαζομένων στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Αγίας Βαρβάρας την ημέρα και ώρα της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής. 


Τέλος, η Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου Αγίας Βαρβάρας καλεί όλους τους συναδέλφους μέλη του Σωματείου μας να δείξουμε όλοι μαζί την έμπρακτη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους που επί χρόνια εργάζονται στο δήμο και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δίνοντας  δυναμικό και αγωνιστικό παρών την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 13 : 00μ.μ. στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.


Να αποτρέψουμε τις μνημονιακές εντολές που θέλουν 6000 ανθρώπινες ζωές συμβασιούχων
στην αγχόνη της ανεργίας.


Τακτικές «κατακερματισμού» των συναδέλφων, εφησυχασμού και αποπροσανατολισμού
από τον μαζικό αγώνα δεν πρέπει και δεν θα περάσουν.


Σήμερα αυτοί, αύριο εμείς!!!
Καμία απόλυση εργαζομένου.


Ιανουάριος 2014               Α.Ε.Κ. Εργαζομένων Δήμου Αγ.Βαρβάρας

δημοσίευσε ...