Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Να μην περάσει η κανιβαλιστικής και ρουσφετολογικής έμπνευσης αξιολόγηση

Με προκλητική αυταρχικότητα και αντιδημοκρατικότητα η κυβέρνηση καταργεί νόμους με την έκδοση απλής εγκυκλίου υπουργού, προκειμένου έτσι να εκτελέσει τις καταστροφικές εντολές που έχει πάρει από την τρόικα και τους κεφαλαιοκράτες εντολοδόχους της, δεσμευμένη να υλοποιήσει.
Η τελευταία εγκύκλιος Μητσοτάκη που αποστάλθηκε στους δήμους, «παγώνει» την υπάρχουσα αξιολόγηση των εργαζομένων και καταργεί αυθαίρετα την νομοθέτησή της. Αποδεικνύει ακόμα μία φορά ότι μόνο με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» μπορούν  να κυβερνήσουν, εξαντλώντας όλη τη δύναμη εξουσία.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση υπηρετώντας πιστά την τρόικα και το κεφάλαιο, όταν ακόμα δεν έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο επιχειρεί να «προλάβει» και να δημιουργήσει μεγάλες δεξαμενές «ανίκανων» εργαζομένων (βαθμολογημένοι κάτω από τη βάση), τους οποίους θα «αξιοποιεί» και θα ικανοποιεί το «τέρας» με απολύσεις, όταν αυτό «πεινάει». 

Από μόνοι τους οι μνημονιακοί υπηρέτες τίποτα δεν πρόκειται να πάρουν πίσω. Όταν έρχεται η ώρα της ψήφισης οι εκπρόσωποι των δυνάμεων εξουσίας στο κοινοβούλιο  πράττουν το κομματικό τους «καθήκον», ψηφίζοντας τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα παρά τις επικοινωνιακές δακρύβρεχτες δηλώσεις που κάνουν στο περιστύλιο της βουλής. 

Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να επαφίενται στις διαθέσεις των βουλευτών της συγκυβέρνησης τις οποίες μάλιστα γνωρίζουν εκ των προτέρων, πρέπει να αντιδράσουν και να δώσουν τη δική τους δυναμική απάντηση αποτρέποντας την ψήφιση της κανιβαλιστικής και ρουσφετολογικής έμπνευσης αξιολόγησης, που προωθεί η μνημονιακή κυβέρνηση και στοχεύει στην απαξίωση των υπηρεσιών από προσωπικό και σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: με εγκύκλιους καταργεί νόμους η κυβέρνηση
ανακοίνωση της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ 

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ρόλο «σύγχρονου αναμορφωτή» της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, προτρέπει τις Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού να παρανομήσουν και να παραβλέψουν προθεσμίες και διαδικασίες για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Δ. 318/1992). 

Για τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, πέρα και πάνω απ’ όλα, είναι οι μνημονιακές δεσμεύσεις που ο ίδιος και η κυβέρνηση που εκπροσωπεί ανέλαβαν απέναντι στους τοκογλύφους-δανειστές. Έχουν καταλύσει το Σύνταγμα της χώρας και ζητούν από θεσμικά όργανα και υπηρεσίες να παραβιάσουν Νόμους με σκοπό να προχωρήσουν τάχιστα στις απολύσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων. 

Όπως προκύπτει από πρόσφατη εγκύκλιο (αριθμ. πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.32.8/476/οικ.1312/21-1-2014) του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο υπογράφων Υπουργός, υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντας τον ρόλο της Βουλής στην παραγωγή Νομοθετικού έργου και θεωρώντας τις «κομματικές γραμμές» δεδομένες, προεξοφλεί προτού καν παρουσιαστούν στην αρμόδια επιτροπή, την ψήφιση των σχετικών διατάξεων με τις οποίες υποχρεωτικά πλέον το 15% των εργαζομένων κάθε χρόνο θα θεωρείται «ανίκανο». 

Είναι εμφανές πως η απαξίωση, η αδιαφορία, ο παραγκωνισμός που επέδειξαν τρία χρόνια τώρα  Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. και τρόικα στους «εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου» είναι μεταδοτική!!!
 
Μοναδική φιλοδοξία και στόχος του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η δημιουργία δεξαμενών εργαζομένων προς απόλυση κατά τα πρότυπα πρακτικών που εφαρμόζονται σε πολυεθνικές εταιρείες σε περιπτώσεις «μαζικών απολύσεων». 
Θεωρούμε αυτονόητη την άμεση απόσυρση της παράνομης εγκυκλίου. 

Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας με παρέμβασή τους στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες, αρνούμενοι να συμμετάσχουν στην μεθόδευση δημιουργίας δεξαμενής συναδέλφων προς απόλυση βάσει  της ρύθμισης για το 15%. 

Καλούμε τέλος τους Έλληνες Μνημονιακούς Βουλευτές τουλάχιστον αυτή τη φορά να καταψηφίσουν τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου που πριμοδοτεί τις πολιτικές εξαρτήσεις, το χαφιεδισμό και παραλύουν τη Δημόσια Διοίκηση!!!

Η εγκύκλιος του Υπ.Δ.Μ.Η.Δ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...