Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Σε κλοιό διαμαρτυριών ο αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά

Με πανό διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά της μνημονιακής πολιτικής  από το Συντονιστικό Εργαζομένων στο δημόσιο για το νέο κύμα διαθεσιμότητας, από τους πρώην εργαζόμενους στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας, από αλληλέγγυους στον απεργό πείνας Στρατούλη αλλά κι από ομόφυλα ζευγάρια πραγματοποιήθηκε η τελετή του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά. 

Έντονη η παρουσία και διμοιριών των ΜΑΤ , ενώ άντρες των ΟΥΚ βούτηξαν για τον σταυρό.

Εν μέσω διαμαρτυριών βρέθηκαν σήμερα ο υπ. Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος, ο δήμαρχος Πειραιά Βασ. Μιχαλολιάκος κι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Παν. Τραγάκης που παρέστησαν στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά από τον  Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Στον χώρο κοντά στο σημείο της τελετής είχαν συγκεντρωθεί μέλη του Συντονιστικού Εργαζομένων σε Διαθεσιμότητα, διαμαρτυρόμενοι για την διαθεσιμότητα που τους έχει επιβάλει η κυβέρνηση αλλά και για το νέο κύμα χιλιάδων διαθεσιμοτήτων και απολύσεων στο Δημόσιο που σκοπεύουν να υλοποιήσουν τη νέα χρόνια οι μνημονιακοί υπηρέτες. Μαζί τους ήταν μέλη της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ από την ΑΔΕΔΥ και μέλη της Α.Σ.Κ – ΟΤΑ από την ΠΟΕ-ΟΤΑ  
Σε άλλο σημείο, αλληλέγγυοι στον Σπ. Στρατούλη φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης στον κρατούμενο από τα 17 του χρόνια απεργό πείνας που διανύει πλέον την 57η μέρα αποχής από τροφή, αντιστεκόμενος στη διακοπή των αδειών εξόδου που λάμβανε από τη φυλακή τα τελευταία χρόνια και την επαπειλούμενη παράταση του εγκλεισμού του. 

Στο σημείο βρέθηκε και η Επιτροπή Αγώνα από το σωματείο των πρώην εργαζόμενων στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, ζητώντας ισονομία στη μεταχείρισή τους.

Σε μια κίνηση διαμαρτυρίας με... αγάπη, ζευγάρια ομόφυλων «τάραξαν» τα νερά που ευλογούσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, γνωστός για τις ομοφοβικές και μισαλλόδοξες απόψεις του.

δημοσίευσε ...