Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΠΟΕ-ΟΤΑ : Έφυγαν οι Σχολικοί Φύλακες… ήρθαν οι Επιστάτες!!!

Με ανακοίνωση της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει τα τεχνάσματα και τα «μερεμέτια» της μνημονιακής συγκυβέρνησης να καλύψει τις υπηρεσίες που πρόσφεραν επί δεκαετίες οι Σχολικοί Φύλακες και απάνθρωπα τους έκοψαν το δικαίωμα στην εργασία εκτελώντας εντολές της τρόικα και των τοκογλύφων δανειστών, με «επιστάτες»- ωφελούμενους όπως αποκαλεί τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους, μικρής διάρκειας (5 μηνών) περιορισμένης ασφάλισης και χωρίς εργασιακά δικαιώματα, προκειμένου να καταπολεμήσει την ανεργία.

Παράλληλα η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο πλαίσιο των αγωνιστικών δράσεων που έχει αποφασίσει σε συνεργασία με τη γραμματεία των Σχολικών Φυλάκων της ομοσπονδίας, ανακοινώνει τη δημιουργία κέντρου αγώνα στην πλατεία Κλαυθμώνος για όλους τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τελούν υπό την άμεση απειλή της απόλυσης.


Για να αποτρέψουμε τις απολύσεις, τη διάλυση των δημοσίων και κοινωνικών υπηρεσιών, την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον μαζικό και συντονισμένο αγώνα διαρκείας. 


Αν δεν ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές και οι κυβερνήσεις που τις ασκούν, λύση δεν μπορούν να βρουν τα προβλήματα των εργαζομένων και της κοινωνίας των συσσιτίων, των άστεγων και των άνεργων που δημιούργησαν αυτές οι πολιτικές προς εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου. 


Να θυμίσουμε ότι για τους Σχολικούς Φύλακες όπως και για τους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η διαθεσιμότητα λήγει στις 22 Μαρτίου 2014.


Ανακοίνωση της Π.Ο.Ε – Ο.Τ.Α


Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική και πιστή στις μνημονιακές της υποχρεώσεις απέναντι σε Ε.Ε. και τρόικα, μετά την κατάργηση του κλάδου των Σχολικών Φυλάκων έρχεται σήμερα μέσω του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα (ΕΣΠΑ) να τοποθετήσει μέσω των διευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας επιστάτες στα σχολεία Π.Ε. και Δ.Ε. 


Εκεί δηλαδή, που πριν λίγο καιρό εργαζόντουσαν οι Σχολικοί Φύλακες επί πολλά χρόνια με μόνιμη και σταθερή εργασία προσφέροντας σημαντικό έργο στην κοινωνία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξοικονομώντας ταυτόχρονα και πόρους. 


Η συμπεριφορά αυτή από μόνη της αποδεικνύει την χρησιμότητα και αναγκαιότητα που υπάρχει στην φύλαξη των σχολικών συγκροτημάτων, στην ασφάλεια των παιδιών και τη σιγουριά του γονέα. 


Η κυβέρνηση σήμερα, μέσα από ένα επικοινωνιακό τρικ του Υπουργείου Παιδείας, αλλάζοντας το όνομα από Σχολικός Φύλακας σε Επιστάτης επιχείρησε να καθησυχάσει την κοινή γνώμη. Παρουσίασε τους εργαζόμενους αυτούς στην σχολική κοινότητα με πανηγυρικό τρόπο, χαρακτηρίζοντάς τους «ωφελημένους».


Ποιους; Αυτούς που θα απασχολεί χωρίς εργασιακά δικαιώματα για 6 μήνες και στη συνέχεια θα τους πετάξει και πάλι στην φτώχεια και στην ανεργία. 


Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο «αναδιάρθρωσης» και «εξορθολογισμού» του Δημοσίου τομέα που προσπαθούν να μας πείσουν, αλλά η συνέχιση τις εξαθλίωσης των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και η κατάργηση κάθε κοινωνικού και εργασιακού δικαιώματος. 


Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς, με όλους  τους κλάδους Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα που πλήττονται από τις πολιτικές αυτές. Δημιουργούμε ένα κοινό μέτωπο αντίστασης διεκδίκησης και ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής και αυτών που την υπηρετούν και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην εργασία.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ


Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και η γραμματεία των Σχολικών Φυλάκων ανακοινώνουν ότι στο πλαίσιο των αγωνιστικών δράσεων που έχουν αποφασισθεί από την ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 η πλατεία Κλαυθμώνος – Αθήνα ορίζεται ως κέντρο αγώνα και αντίστασης στις ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ
ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ

Το κάλεσμα για την πλ. Κλαυθμώνος ΕΔΩ

δημοσίευσε ...