Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Δελτίο Τύπου Αυτόνομης Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας (Α.Α.Ρ.Σ.)

Η Αυτόνομη Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία, με αφορμή και την αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε/Ε), για την εκλογή προεδρείου δηλώνει ότι:
1.Παρά τις προσπάθειες που έκανε μέχρι σήμερα, για τη συγκρότηση προεδρείου -που θα έπαιρνε υπόψη τα αποτελέσματα του 35ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ και την αποδοκιμασία, των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, αλλά και την σημαντική ενίσχυση των δυνάμεων της συνδικαλιστικής Αριστεράς κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό. Για την αρνητική μέχρι τώρα εξέλιξη σημαντική ευθύνη φέρουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των Συσπειρώσεων.

2. Η Α.Α.Ρ.Σ. και στην αυριανή συνεδρίαση θα κάνει ό,τι εξαρτάται απ' αυτή με στόχο τη συγκρότηση ενός τέτοιου προεδρείου. Εκτιμούμε ότι οι προϋποθέσεις υπάρχουν, εφόσον αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των Συσπειρώσεων.

3.Στην αυριανή τέλος συνεδρίαση και ανεξάρτητα αν θα συγκροτηθεί ή όχι προεδρείο, η Α.Α.Ρ.Σ. θα καταθέσει προτάσεις με στόχο την διαμόρφωση ενός προγράμματος δράσης για την επόμενη περίοδο. Θέτουμε ως προτεραιότητα την ενημέρωση και ενεργοποίηση των εργαζομένων, των σωματείων και των ομοσπονδιών για την αντιμετώπιση των επερχόμενων απολύσεων και του νέου κύματος διαθεσιμοτήτων δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα αναφορικά με τους πλειστηριασμούς κατοικιών, την κατάσχεση μισθών, τις νέες περικοπές στα ασφαλιστικά, εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα κλπ.

δημοσίευσε ...