Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

«σωτήρια» εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη για τους τρίτεκνους Σχολικούς Φύλακες

Με τις παλινωδίες που φτάνουν σε σημείο εμπαιγμού να συνεχίζονται και τη διαδικασία της κινητικότητας των Δημοτικών Αστυνομικών ακόμα να «τρέχει» παρά του ότι έχουν περάσει περισσότερο από δύο μήνες, ο υπουργός διοικητικής «απορρύθμισης» ενέκρινε λέει χτες το πρόγραμμα κινητικότητας των Σχολικών Φυλάκων που αφορά μόνο τρίτεκνους, οι οποίοι δεν ξεπερνούν τους 350 στο σύνολο των 2100 περίπου που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Ο κ. Μητσοτάκης όταν βλέπει «κινητικότητα», η μόνη πραγματική που υπάρχει, από τους αγωνιστές Σχολικούς Φύλακες στο δρόμο, τότε κάνει και μια εξαγγελία «σωτηρίας» προκειμένου να εκτονώσει τις διαμαρτυρίες των  συγκεντρωμένων, πετώντας τους κυριολεκτικά τη «φόλα». (θυμηθείτε τις φόρμες)


Γιατί, ποιος πιστεύει τις επικοινωνιακές εξαγγελίες της κυβέρνησης, όταν ακόμα και η εγκύκλιος για έναρξη των σχετικών αιτήσεων έχει «προγραμματιστεί» για το προσεχές μέλλον;

Ποιος πιστεύει ότι η διαδικασία «σωτηρίας» που εξήγγειλε ο υπουργός, έστω και για τους τρίτεκνους, θα έχει ολοκληρωθεί πριν τη λήξη της διάρκειας των 8 μηνών της διαθεσιμότητας που εκπνέει στις 22 Μαρτίου; 

Και οι υπόλοιποι; 

Η μόνη αλήθεια είναι ότι η τρόικα έχει απαιτήσει απολύσεις και η μνημονιακή κυβέρνηση, συνεχίζοντας το δικό της success story,  έχει υποσχεθεί πως θα τις υλοποιήσει. 

Μόνο ο ενωτικός και καλά συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων μέσα από τα συνδικάτα  μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης, να αποτρέψει τις απολύσεις, το ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και δημόσιων υπηρεσιών και ο αγώνας αυτός πρέπει να δοθεί ΤΩΡΑ. 

Ακολουθεί δημοσίευμα από την aftodioikisi.gr 

Την επανατοποθέτηση τρίτεκνων πρώην σχολικών φυλάκων, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, ενέκρινε σήμερα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής σχετικής γνωμοδότησης του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (Νόμος 4024/2011) του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η επανατοποθέτηση θα γίνει με βάση τα αιτήματα για κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών που υπέβαλε το Υπουργείο Υγείας. 

Με τον τρόπο αυτό, 331 πρώην σχολικοί φύλακες θα απασχολούνται στο εξής ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, ενισχύοντας έτσι σημαντικά το έργο των νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια. 

Εντός των προσεχών ημερών θα ακολουθήσει ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την έναρξη υποβολής των σχετικών αιτήσεων.

δημοσίευσε ...