Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΠΟΕ-ΟΤΑ : «Για να μην ζήσουμε σαν δούλοι»

Εδώ και καιρό με αφορμή την οικονομική κρίση πραγματοποιείται η μεγαλύτερη επίθεση στον κόσμο της εργασίας. Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία, ατομικές συμβάσεις. Με πρόσχημα μάλιστα την καταπολέμηση της ανεργίας, οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ συνέλαβαν την ιδέα της «κοινωφελούς εργασίας» που διευκολύνει την διαιώνιση των δουλεμπορικών εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο, και όχι μόνο.
Τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» 5 μηνης διάρκειας που «ανακάλυψε» και εφαρμόζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση καταπατούν τις εργασιακές σχέσεις και τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων ενώ στην ουσία αναδεικνύουν το μέγεθος του εμπαιγμού που επιχειρεί η συγκυβέρνηση προς τους ανέργους,  μέσω της κακοπληρωμένης και προσωρινής εργασίας του προγράμματος καθώς και το πόσο  ανεύθυνα και ρουσφετολογικά αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας το οποίο οι κυβερνητικές δυνάμεις εξουσίας Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ το έχουν φτάσει σε δυσθεώρητο ύψος.
 

Οι ωφελούμενοι τελικά των προγραμμάτων αυτών που ήδη εφαρμόζονται στους Δήμους και τις Περιφέρειες δεν είναι στην πραγματικότητα οι άνεργοι όπως παραπλανητικά εκθειάζει η κυβέρνηση , αλλά η ίδια η κυβέρνηση και οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης που εκμεταλλεύονται σε ύψιστο βαθμό την ανάγκη των ανέργων για εργασία και για επιβίωση.
 
Η τεραστίων διαστάσεων ανεργία στη χώρα μας δεν αντιμετωπίζεται με «φτιασιδώματα» και πολιτικές φιλανθρωπίας και χαρτζιλικιού, όπως είναι αυτά τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
 
Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει υποχρέωση να προστατέψει από τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που επιχειρούν να επιβάλλουν τους «ωφελούμενους», όπως τεχνηέντως οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου αποκαλούν τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα που καλούνται όμως να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων. Έχει υποχρέωση να καταγγέλλει και να αποτρέπει κάθε δημοτική αρχή, δεκανίκι της μνημονιακής συγκυβέρνησης και της πολιτικής που εφαρμόζει να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους.
 
Απαίτηση του εργατικού κινήματος αλλά και της Αριστεράς διαχρονικά ήταν η κατάργηση αυτών επισφαλών, ελαστικών και βάρβαρων μορφών εργασίας, και η στελέχωση των υπηρεσιών από προσωπικό μόνιμο και με σταθερές εργασιακές σχέσεις.

ΟΧΙ στα σύγχρονα «σκλαβοπάζαρα»
 
        ΟΧΙ στην εκμετάλλευση των εργαζομένων
 
                Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ σε μορφή pdf ΕΔΩ

δημοσίευσε ...