Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ματ βία και τρομοκρατία από τους υπηρέτες της τρόικα και του κεφαλαίου.

Ματ και χημικά στην Πανελλαδική συγκέντρωση εκπαιδευτικών στη Λάρισα

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν και οι Σχολικοί Φύλακες

Κάταγμα στο δεξί του χέρι και κακώσεις από τη βία των ΜΑΤ υπέστη ο Γρηγόρης Καλομοίρης μέλος της ε/ε της ΑΔΕΔΥ , επικεφαλής της Αυτόνομης Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας και μέλος της Αυτόνομης Παρέμβασης
ΜΑΤ, ξύλο και χημικά ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στην πανελλαδική κινητοποίηση για τη διαθεσιμότητα, που διοργάνωσε σήμερα το "Συντονιστικό καθηγητών σε διαθεσιμότητα".

Οι εκπαιδευτικοί που κατευθύνονταν προς τα Τέμπη για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ στα διόδια του Πυργετού. Η αστυνομία διέκοψε την διέλευση με πούλμαν των εκπαιδευτικών που έρχονταν από την Αθήνα, ένα χιλιόμετρο από τα διόδια.


Οι εκπαιδευτικοί φώναξαν συνθήματα κατά της διαθεσιμότητας και κατήγγειλαν την άγρια καταστολή μιας προγραμματισμένης διαμαρτυρίας που θα ολοκληρωνόταν με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα.

Μαζί με τους εκπαιδευτικούς ήταν και σχολικοί φύλακες.

Παρούσα ήταν και αντιπροσωπεία του Προεδρείου της ΟΛΜΕ με επικεφαλής τον Θ. Κοτσιφάκη ενώ συμμετείχε και αντιπροσωπεία σχολικών φυλάκων.

Ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης

Η βία και τρομοκρατία δεν θα αναστείλει την πάλη ενάντια στις απολύσεις και τις μνημονιακές πολιτικές

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση της βίας της τρομοκρατίας των απολύσεων και της κοινωνικής καταστροφής έδειξε για μια ακόμα φορά το βαθύ αντιδημοκρατικό πρόσωπό της απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους σχολικούς φύλακες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα που αγωνίζονται για τo δικαίωμα στη δουλειά.

Όχι μόνο απαγόρευσε τη διέλευση τους από τα διόδια του Πυργετού στους διαδηλωτές από τη Βόρεια Ελλάδα που κατευθύνονταν στα Τέμπη για συναντηθούν με τους συναδέλφους τους που την Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα, αλλά χρησιμοποίησε πρωτοφανή βία και χημικά εναντίον τους.

Ιδιαίτερη «περιποίηση» από τα ΜΑΤ είχε και το μέλος της ΕΕ, επικεφαλής της Αυτόνομης Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας στην ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της Αυτόνομης Παρέμβασης Γρηγόρης Καλομοίρης, που οι αστυνομικές δυνάμεις αφού τον ξυλοφόρτωσαν του έσπασαν και το χέρι.

Η βία και η τρομοκρατία δεν πρόκειται να αναστείλει τους αγώνες ενάντια στην πολιτική διάλυσης των Δημόσιων υπηρεσιών, των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, ενάντια στο σύνολο των μνημονιακών μέτρων και πολιτικών. Αντίθετα ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της Κυβέρνησης κάνει πιο καθαρό στα μάτια όλων των εργαζομένων την ανάγκη με συντονισμένο και διαρκή αγώνα να ανατραπεί αυτή η βάρβαρη μνημονιακή πολιτική.

Στο δρόμο σπάμε την Τρομοκρατία


δημοσίευσε ...