Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Αξιολόγηση εργαζομένων με μέθοδο … ανθρωποφαγίας

Δελτίο τύπου της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη νέα μέθοδο αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να δημιουργήσει μεγάλες δεξαμενές διαθέσιμων - «ανίκανων» εργαζόμενων, ώστε να βρίσκει «εύκολα» και να απολύει πρόθυμα όσους η τρόικα την διατάσει. Μεθόδους που ακόμα και η πλέον καπιταλιστικές εταιρείες (Microsoft)  χρησιμοποίησαν στο παρελθόν και απέρριψαν ως αντιπαραγωγικές θέλει να εισάγει στη δημόσια διοίκηση ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση. Είναι φανερό ότι δεν στοχεύουν στην «εξυγίανση» ή αναβάθμιση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα προς τους πολίτες όπως επικαλούνται, αλλά στην κατάργηση και στο ξεπούλημα των υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών προς όφελος των μεγάλων εργολαβικών συμφερόντων με θύματα τους εργαζόμενους που θα βρεθούν άνεργοι ή κακοπληρωμένοι και χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι «τεχνοκράτες» της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σηκώνουν πλέον τα χέρια ψηλά με τον μέγιστο αξιολογητή και αναμορφωτή της Δημόσιας Διοίκησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Με τον Υπουργό που από θεμελιωτής και τοποτηρητής της νομιμότητας (λόγω θεσμικού ρόλου) έχει μετατραπεί σε υποκινητή παραβατικής συμπεριφοράς, προτρέποντας υφιστάμενες υπηρεσίες του να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους Νόμους και διαδικασίες για να αξιολογήσουν τους Δημοσίους Υπαλλήλους όπως εκείνος και οι ευνοούμενοί του, διορισμένοι σήμερα Προϊστάμενοι, επιθυμούν.

«Καίγεται» ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να εκτελέσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα. 

Θέλει να δημιουργήσει μία «δεξαμενή» υπαλλήλων από την οποία θα γίνονται χιλιάδες απολύσεις όταν το ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών. Πιστεύει πώς έτσι, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα λάβει «άριστο» βαθμό από την τρόικα και θα παραμείνει ο καλύτερος της μαθητής σε μία κυβέρνηση που παραπαίει.

Εμείς απέναντι στο σύστημα που ανακοινώνει ο κ. Μητσοτάκης πριν καν ψηφιστούν οι διατάξεις από τη Βουλή θέτουμε το εξής ερώτημα: Αν ένας Δήμος έχει 10 εργάτες ταφής-εκταφής νεκρών με ποια κριτήρια θα τους αξιολογήσει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και θα τους εντάξει στην κατηγορία των «αρίστων» (25%), των καλών (60%) και των «ανίκανων» (15%); 

Ποιος είναι το ποιο γρήγορο φτυάρι; Ποιος ανοίγει καλύτερους τάφους; Ή μήπως ποιος έχει τάσεις «αυτοκτονίας» και μπορεί να μπει στο λάκκο που άνοιξε γλυτώνοντας έτσι τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την κυβέρνηση από μία απόλυση;

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει πώς οι Δήμοι είναι πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Siemens για παράδειγμα, που μπορούν να κάνουν μαζικές απολύσεις με κριτήριο την κερδοφορία του εργοδότη.

Οι Δήμοι επιτελούν κοινωνικό έργο και πρέπει αυτό να υπερασπίζονται και όχι να απαξιώνονται από την κυβέρνηση που σχεδιάζει απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μεθοδεύοντας την εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων τους στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Διαβάστε ακόμα :

Να μην περάσει η κανιβαλιστικής και ρουσφετολογικής έμπνευσης αξιολόγηση 

«παγώνουν» την αξιολόγηση για να φέρουν «καυτές» απολύσεις

Το σύστημα αξιολόγησης που θέλει η κυβέρνηση κατήργησε μέχρι και η Microsoft!

δημοσίευσε ...