Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ποτέ την Κυριακή !!!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία
Κυριακή 19 Γενάρη
 

Απεργιακή Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 12.00 μ.μ. (ΣΥΝΤΑΓΜΑ & ΕΡΜΟΥ)  και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με πρόσχημα την ανάγκη ενίσχυσης της αγοράς  επιχειρεί να καταργήσει οριστικά ακόμα και την κυριακάτικη αργία.

Εμπαίζουν πλέον  την κοινωνία, όταν επικαλούνται για την εφαρμογή του μέτρου την τόνωση της αγοράς   αυτοί, που με τις άγριες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τις απολύσεις,  τις φοροεπιδρομές και τα χαράτσια έχουν μειώσει δραματικά τα εισοδήματα και την αγοραστική δύναμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. 

Με το μέτρο των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές ισοπεδώνουν περαιτέρω τα δικαιώματα των εργαζομένων, απορυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις και δημιουργούν  τεράστια  προβλήματα σε χιλιάδες εργαζόμενους  και τις οικογένειες τους .

Συγχρόνως οδηγούν στην καταστροφή και σε λουκέτα μεγάλο αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες βρίσκονται ήδη σε τραγική κατάσταση και δεν μπορούν να αντέξουν την επιπλέον επιβάρυνση της κυριακάτικης λειτουργίας, κάνοντας έτσι  ένα επιπλέον δώρο στις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων, οι οποίες είναι ουσιαστικά   οι μόνοι  κερδισμένοι από την εφαρμογή του μέτρου.

 Η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή  έρχεται να προστεθεί στα μνημονιακά μέτρα της    καταστροφής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της  απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων, των    απολύσεων, των λουκέτων στην αγορά, του ξαφνικού θανάτου του ΕΟΠΥΥ και της   κατεδάφισης του δημόσιου συστήματος υγείας, της υποβάθμισης  της  δημόσιας παιδείας και της  εξαθλίωσης του κόσμου της εργασίας, που στην πραγματικότητα  αποτελούν το βασικό στόχο της ασκούμενης πολιτικής των συνεταίρων εντολοδόχων της τρόικα.

Όμως θα μας βρουν μπροστά τους. Αντιστεκόμαστε  στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, όπως και σε όλες   τις πολιτικές που οδηγούν την κοινωνία σε απόγνωση και  τη χώρα στην καταστροφή.  Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή τους.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

δημοσίευσε ...